Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Οι αγορές ανέκαμψαν μετά την πρόσφατη υποχώρηση  που προκάλεσαν τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία υποδεικνύουν ότι ο κύκλος χαλάρωσης των επιτοκίων μπορεί να μην έρθει τόσο νωρίς όσο ανέμεναν οι αγορές.

Τα περισσότερα νομίσματα των χωρών της περιοχής είναι συνδεδεμένα με το δολάριο και ως εκ τούτου κάθε αλλαγή νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως ακολουθείται από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Ομόλογα: Οι αμερικανικές εταιρείες βγήκαν στις αγορές και άντλησαν 150 δισ. δολάρια

Ο δείκτης TASI  του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με άνοδο 0,4% διακόπτοντας τρεις συνεδριάσεις απωλειών, με σχεδόν όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος.

Ο σαουδαραβικός γίγαντας των μέσων ενημέρωσης MBC Group  σημείωσε άλμα 10%, επεκτείνοντας το ράλι του για πέμπτη συνεδρίαση.

Μεταξύ των κερδισμένων, η SAL Saudi Logistics Services  αναρριχήθηκε κατά 8,3% και η Lumi Rental κατά 3,3%.

Ο δείκτης QSI της αγοράς του Κατάρ  υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και έκλεισε με απώλειες 0,3%. Οι μετοχές των Qatar Islamic Bank  και Industries Qatar έκλεισαν κατά 0,8% χαμηλότερα και η μετοχή της Qatar Navigation υποχώρησε κατά 1,4%.

Οι τιμές του πετρελαίου, που είναι ο βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου, υποχώρησαν ελαφρώς την Παρασκευή, με το Brent να διαμορφώνεται στα 78,56 δολάρια το βαρέλι.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip EGX30 της Αιγύπτου έκλεισε  με κέρδη της τάξης του 3,2% υποστηριζόμενος από ένα άλμα 12% στην Talaat Mostafa Group Holding Co  και 9% στην Eastern Co.

Τέλος, η ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο για να συζητήσει το δάνειο και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ύψους 3 δισ. δολαρίων του ΔΝΤ για την Αίγυπτο, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ την Παρασκευή, εν μέσω συζητήσεων για πρόσθετη χρηματοδότηση εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές