Η μάσκα mixed reality της Apple, η Vision Pro, εξαντλήθηκε γρήγορα αφού άνοιξαν οι προπαραγγελίες στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή, αλλά τα πρώτα σημάδια θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η ζήτηση μειώνεται, σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή για θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo της TF International Securities.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρόνοι αποστολής για όλα τα μοντέλα του Vision Pro αυξήθηκαν σε πέντε έως επτά εβδομάδες μέσα σε λίγες ώρες, υποδεικνύοντας ταχεία πώληση του προϊόντος, έγραψε σε σχετική ανάρτηση. Εκτίμησε δε ότι η Apple πούλησε 160.000 έως 180.000 μονάδες Vision Pro το Σαββατοκύριακο.

Η Apple θέλει να αποκαλύψει τα… μυστικά της στον ανταγωνισμό

Αλλά αυτοί οι εκτεταμένοι χρόνοι αποστολής παρέμειναν αμετάβλητοι 48 ώρες μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών, σύμφωνα με τον αναλυτή της TF International Securities, ο οποίος έγραψε ότι εγείρει μια «μείζονα ανησυχία». «Η ζήτηση μπορεί να μειωθεί γρήγορα αφού οι βασικοί θαυμαστές και οι βαρείς χρήστες κάνουν τις παραγγελίες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα δημοφιλή μοντέλα iPhone εξαντλούνται επίσης αμέσως μετά την προπαραγγελία και οι χρόνοι αποστολής συνήθως αυξάνονται σε αρκετές εβδομάδες μέσα σε λίγες ώρες», έγραψε ο Kuo. «Ωστόσο, σε αντίθεση με το Vision Pro, τα μοντέλα iPhone συνήθως συνεχίζουν να παρουσιάζουν σταθερή αύξηση στους χρόνους αποστολής 24 έως 48 ώρες μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται ακόμη και μετά την αρχική [sell-out]».

Ο Kuo έγραψε στο ιστολόγιό του ότι «δεν θα έπρεπε να είναι πρόκληση» για την Apple να στείλει 500.000 μονάδες Vision Pro συνολικά φέτος. Προέβλεψε προηγουμένως ότι η εταιρεία θα έχει παραγωγή μόνο μεταξύ 60.000 και 80.000 μονάδων για την εμπορική κυκλοφορία του προϊόντος στις 2 Φεβρουαρίου.

Αναλυτές της Morgan Stanley προέβλεψαν την Τετάρτη ότι η Apple πιθανότατα θα στείλει 300.000 έως 400.000 μονάδες της μάσκας εικονικής πραγματικότητας φέτος, «με περαιτέρω ανοδική πορεία ανάλογα με την αρχική ανατροφοδότηση από τις πωλήσεις».

Οι αναλυτές της Wall Street δεν αναμένουν ότι το 3.499 δολαρίων Vision Pro θα προσφέρει μια σημαντική ώθηση εσόδων για την Apple αμέσως, αλλά παρακολουθούν πώς η αρχική υποδοχή της νέας αυτής κατηγορίας προϊόντων θα μπορούσε να σηματοδοτήσει νέες δυνατότητές της.

«Αυτή τη στιγμή, το Vision Pro εξακολουθεί να είναι ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Kuo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.