Μεικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα Τετάρτη τα ασιατικά χρηματιστήρια στο κλείσιμο των συνεδριάσεων.

Οι δείκτες

Τη διαφορά έκανε ο Hang Seng  του Χονγκ Κονγκ που σημείωσε άλμα σχεδόν 2%, τροφοδοτούμενος από τις μετοχές τεχνολογίας.

Ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε σχεδόν 3% καθώς η Alibaba ανέβηκε, πριν απωλέσει ένα μέρος των κερδών στη συνέχεια. Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός εκτοξεύτηκε έως και 6,57%, όταν έγινε γνωστό ότι ο ιδρυτής του, Τζακ Μα, αγόρασε μετοχές της Alibaba 50 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,88%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή άνοδο κλείνοντας στις 7.519,2 μονάδες, σημειώνοντας τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,8% στις 36.226,48, επεκτείνοντας τις απώλειες της Τρίτης, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,51%, κλείνοντας στις 2.529,22 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,36% στις 2.469,69 μονάδες, με τις βαρέων βαρών Samsung Electronics και SK Hynix να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κορυφαίων μετοχών του δείκτη αναφοράς. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε επίσης 0,46% και τερμάτισε στις 836,21 μονάδες.

Μάκρο

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης οικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, καθώς και αριθμούς εργοστασιακής δραστηριότητας από την Αυστραλία.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με το εμπορικό της ισοζύγιο να παρουσιάζει πλεόνασμα 62,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με έλλειμμα 122,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν μια ημέρα αφότου η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Ο PMI της Αυστραλίας έδειξε επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο μετά από 11 συνεχείς μήνες συρρίκνωσης. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα παρουσίασε επίσης πιο ήπια συρρίκνωση τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές