​Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα αναζητώντας ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,04% στις 7.575 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,31% στις 16.979 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,43% στις 7.680 μονάδες.

Νικέλιο: Κίνα και Ινδονησία κόβουν την παραγωγή για να «φρενάρουν» τον κατήφορο των τιμών

Στο επίκεντρο οι εταιρείες διανομής τροφίμων

Στο επίκεντρο σήμερα είναι οι εταιρείες διανομής τροφίμων Just Eat και Delivery Hero, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 6% και 4,4%, αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αύξησαν την τιμή στόχο για Just Eat, αλλά μείωσαν την τιμή στόχο στην Delivery Hero, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, οι μετοχές της Tod’s σημειώνουν άλμα 17,4% αφού η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών L Catterton δήλωσε ότι θα προκηρύξει δημοπρασία για την αγορά του 36% της πολυτελούς υποδηματοποιίας προς 43 ευρώ ανά μετοχή.

Κέρδη 1,2% και για την Novo Nordisk, μετά την αναφορά ότι ο βασικός μέτοχος της, Novo Holdings, σχεδιάζει να επενδύσει έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030.

Οι αγορές αναμένουν επίσης το πλήθος των οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου της ευρωζώνης, του πληθωρισμού από την Ισπανία και άλλες περιοχές και την έρευνα ZEW για τη μέτρηση των προσδοκιών στη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές