Ο Μαρκ Σόρελ και ο Γκονζάλο Γκαρσία αποκλείστηκαν από την ομάδα που συστάθηκε υπό τον επικεφαλής Ντέιβιντ Σόλομον.

Δύο από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Goldman Sachs απείλησαν να παραιτηθούν μετά τον αποκλεισμό τους από τη νέα επιχειρησιακή επιτροπή που συστάθηκε υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Σόλομον, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μαρκ Σόρελ, συν-επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών με έδρα το Λονδίνο και γιος του διευθυντή διαφημίσεων σερ Μάρτιν Σόρελ, και ο Γκονζάλο Γκαρσία, συν-επικεφαλής της ευρωπαϊκής επενδυτικής τραπεζικής, δήλωσαν στην Goldman ότι ενδέχεται να αποχωρήσουν μετά τον αποκλεισμό τους από την επιτροπή, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι.

Goldman Sachs: Ποια commodities θα ευνοηθούν από τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων

Οι αντίστοιχοι συν-επικεφαλής τους – ο Στέφαν Φελντγκόις στις συγχωνεύσεις και εξαγορές και ο Άντονι Γκούτμαν στην ευρωπαϊκή επενδυτική τραπεζική – έχουν συμπεριληφθεί στην επιτροπή, η οποία έχει δώδεκα μέλη. Περιλαμβάνει επίσης τον τραπεζίτη στον τομέα της τεχνολογίας Κιμ Ποσνέτ, τον ειδικό σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Πιτ Λάιον και τον Μάρσαλ Σμιθ από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης.

Σημαντικές αποχωρήσεις

Εάν αποχωρήσουν, θα είναι οι τελευταίες σημαντικές αποχωρήσεις υπό τον Σόλομον, διευθύνοντα σύμβουλο από το 2018, μετά από μια δύσκολη χρονιά για την εταιρεία της Wall Street, όταν αποχώρησε από μια ζημιογόνο κίνηση στον τομέα του καταναλωτικού δανεισμού και υπέφερε από μια παρατεταμένη επιβράδυνση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής.

Η Goldman και ο Σόρελ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ ο Γκαρσία δεν μπορούσε να προσεγγιστεί για σχόλια.

Η πηγή της τελευταίας αναταραχής είναι δύο νέες λειτουργικές επιτροπές για την επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές, οι οποίες συστάθηκαν από τον Σόλομον φέτος. Βρίσκονται κάτω από την κορυφαία διοικητική επιτροπή της Goldman. Τόσο ο Σορέλ όσο και ο Γκαρσία έμειναν εκτός της επιτροπής επενδυτικής τραπεζικής, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι.

Τα μέλη των επιτροπών επιλέχθηκαν από τους συν-επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής και των αγορών, δύο πρώην ξεχωριστών τμημάτων που ο Σόλομον συγχώνευσε στα τέλη του 2022. Το ενοποιημένο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και αγορών είχε αρχικά τρεις συν-επικεφαλής – τους Τζιμ Εσποζίτο, Νταν Ντηζ και Ασόκ Βαραντάν – αλλά ο Εσποζίτο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Goldman τον περασμένο μήνα.

Οι νέες επιτροπές

Οι νέες επιτροπές, που σχεδιάστηκαν ως ένας τρόπος για την προώθηση μιας νέας γενιάς ηγετικών στελεχών στην Goldman και τον εξορθολογισμό της λήψης αποφάσεων, προκάλεσαν αναστάτωση στο εσωτερικό της εταιρείας σχετικά με το ποιος ήταν μέσα ή έξω, είπαν οι ίδιοι άνθρωποι. Από την επιτροπή της επενδυτικής τραπεζικής απουσίαζε εμφανώς κάποιος από τις κεφαλαιαγορές και τις επιχειρήσεις ακινήτων της Goldman.

Ο Σορέλ, του οποίου τα δύο μικρότερα αδέλφια εργάζονταν επίσης στην Goldman, ξεκίνησε στην εταιρεία το 1994 και έγινε εταίρος το 2010. Προήχθη σε συν-επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών μαζί με τον Φελντγκόις το 2020. Ο Γκαρσία, από τη Χιλή, είναι κορυφαίος τραπεζίτης στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των φυσικών πόρων, ο οποίος εντάχθηκε στην Goldman το 1999 και έγινε εταίρος το 2008.

Σε μια άλλη αξιοσημείωτη αποχώρηση, η Μπεθ Χάμακ, συν-επικεφαλής της ομάδας χρηματοδότησης και μία από τις πιο υψηλόβαθμες γυναίκες στην Goldman, αποχωρεί επίσης, ανέφερε το Bloomberg την Τετάρτη.

Η Hammack είχε επιλεγεί για τη νέα επιτροπή επενδυτικής τραπεζικής.

Η Goldman ανακοίνωσε ότι οι αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 16% το 2023 εν μέσω μιας καθίζησης της δραστηριότητας σύναψης συμφωνιών σε ολόκληρο τον κλάδο. Συνολικά στην τράπεζα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 24% πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή