Οκτώ ρολόγια από τη συλλογή του Μίκαελ Σουμάχερ που συνδέονται με ορόσημα της καριέρας τού επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη και αναμένεται να πουληθούν για εκατομμύρια.

Τα ρολόγια περιλαμβάνουν ένα μοναδικό F.P. Journe Vagabondage 1 Model από το 2004 που τιμά κάθε μία από τις νίκες του πρωταθλήματος F1 του Σουμάχερ. Δόθηκε στον γερμανικής καταγωγής οδηγό από τον διευθυντή της ομάδας του στη Scuderia Ferrari, Jean Todt.

Το ρολόι είναι «αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό Vagabondage F.P. Journe που φτιάχτηκε ποτέ», δήλωσε σε συνέντευξή της η Remi Guillemin, επικεφαλής ρολογιών της Christie’s στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Ρολόγια: Σπάνια σειρά MoonSwatch κερδίζει 50.000 λίρες σε δημοπρασία των Sotheby’s

Το ρολόι με πλατινένιο περίβλημα, με κατά παραγγελία κόκκινους δείκτες, με χρυσό μηχανισμό, δείχνει τις ώρες με το λογότυπο της Ferrari και το χαρακτηριστικό κράνος του Σουμάχερ.

Το μοναδικό στο είδος του ρολόι της ωρολογοποιίας της Γενεύης θα μπορούσε να πιάσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα (1,1 εκατ. δολάρια) στη δημοπρασία, είπε ο Guillemin.

Άλλα ρολόγια του πρωταθλητή της Formula 1 που θα πωληθούν στη Γενεύη στις 13 Μαΐου περιλαμβάνουν έναν χρονογράφο Audemars Piguet Royal Oak σε λευκό χρυσό με λευκό καντράν που αποτυπώνει το έμβλημα της ομάδας Ferrari του Σουμάχερ σε ένα δεύτερο μικρότερο, καθώς και έξι αστέρια σε ένα άλλο για να σηματοδοτήσουν τα έξι πρωταθλήματα F1 Schumacher είχε κερδίσει μεταξύ 1994 και 2003. Το ρολόι δόθηκε επίσης στον Σουμάχερ από τον Τοντ και η τιμή του εκτιμάται μεταξύ 150.000 και 250.000 φράγκων, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s.

Η πώληση θα περιλαμβάνει επίσης το μοντέλο «Πολ Νιούμαν» της σειράς Rolex Daytona που εκτιμάται πριν από τη δημοπρασία από 200.000 φράγκα έως 400.000 φράγκα.

Ο Σουμάχερ αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2012 και υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη κάνοντας σκι στη Γαλλία την επόμενη χρονιά. Η οικογένειά του προσέγγισε τον Christie’s πριν από περισσότερο από ένα χρόνο για να καθορίσει την αξία ορισμένων από τα ρολόγια της συλλογής του πρώην οδηγού, σύμφωνα με τον Guillemin.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Σουμάχερ είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ρολόγια και έχει μια μεγάλη συλλογή, είπε ο ίδιος.

Ο πιλότους της F1 ήταν διαφημιστικός συνεργάτης της μάρκας Omega της Swatch όταν κέρδισε τον τρίτο του τίτλο στην F1 και για πρώτη φορά με τη Ferrari το 2000. Εκείνη την εποχή, η Omega εξέδωσε μια έκδοση του χρονογράφου Speedmaster Racing με την υπογραφή του Σουμάχερ στο πίσω μέρος της θήκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus