Στη λειτουργία δεύτερου καταστήματος στο Λονδίνο προχωρά η «Coffee Island». Η ελληνική αλυσίδα καφέ αναμένεται να εγκαινιάσει σε συνεργασία με ντόπιο παίκτη (franchise) νέο σημείο στην περιοχή του Southgate στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Το πρώτο κατάστημα λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στο Govent Garden στην οδό 5 Upper St Martin’s Lane, μια από τις ακριβότερες και πιο κεντρικές περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας και φαίνεται να «κερδίζει» το λονδρέζικο κοινό αλλά και τους τουρίστες της πόλης.

Coffee Island: Η στροφή στα τρόφιμα, η είσοδος στο λιανεμπόριο, ο πληθωρισμός και η ανθεκτικότητα

Το Brexit δεν φαίνεται να πτοεί τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία επιχειρεί να ανοίξει τον βηματισμό της σε μια πολλά υποσχόμενη αλλά και δύσκολη αγορά λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Η Δήμητρα Γιαννικοπούλου, Διευθύντρια του καταστήματος της Coffee Island στο Λονδίνο, αν και παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά το Brexit, ωστόσο το κατάστημα έχει εδραιώσει την θέση του.

Οι ποικιλίες καφέ

Εκτός από διάφορες ποικιλίες καφέ που προσφέρουν τόσο ζεστό όσο και κρύο το κατάστημα δίνει έμφαση και στο καφεκοπτείο όπου κόβουν καφέ μπροστά στον πελάτη.

Το κατάστημα, σύμφωνα με την κα. Γιαννικοπούλου – κάνει μέχρι και 450 αποδείξεις την ημέρα, έχει έντονο άρωμα Ελλάδας, σερβίροντας στους πελάτες του, εκτός από καφέ, μπίρες, όπως η Νήσος, κρασιά του Έλληνα οινοποιού Κοκοτού, ελληνικές πίτες, αναψυκτικά Λουξ αλλά και νερό από το Ζαγόρι.
24 χρόνια ανάπτυξης

Το κατάστημα απασχολεί 10 άτομα και παραμένει ανοιχτό από τις επτάμιση το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Στα σχέδια της αλυσίδας είναι η επέκταση και ενίσχυση του δικτύου στις διεθνείς αγορές, με προτεραιότητα τις αγορές που έχει ήδη παρουσία όπως το Ντουμπάι, η Κύπρος, η Ρουμανία, ο Καναδάς και η Ελβετία.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον πατρινό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο ξεκίνησε το 1999 στην Πάτρα κατά κύριο λόγο ως καφεκοπτείο. Το 2009 έκανε ένα καινούργιο ξεκίνημα, λανσάροντας ποιοτικό καφέ στο χέρι. Αναπτύχθηκε ταχύτατα και σήμερα έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα με ένα ευρύ δίκτυο franchise καταστημάτων (πάνω από 400).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις