Γλίτωσαν το ηλεκτρονικό «σφυρί» η Καίτη Κουτσολιούτσου συνιδρύτρια της Folli Follie και ο πάλαι ποτέ κραταιός εκδότης Αντώνης Λυμπέρης.

Τόσο ο πλειστηριασμός της εντυπωσιακής έπαυλης στην Κηφισιά του Αντώνη Λυμπέρη, όσο και εκείνος για το εξοχικό στο Μούρεσι της Καίτης Κουτσολιούτσου, συζύγου του προφυλακισμένου Δημήτρη Κουτσολιούτσου, παρότι αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήδη βρίσκονται σε αναστολή.

Να σημειωθεί ότι ο οποιοδήποτε οφειλέτης μπορεί, μεταξύ άλλων, να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα και να ζητήσει την αναστολή του πλειστηριασμού, καταθέτοντας ως εγγύηση μέρος του χρέους.

Το εξοχικό στο Μούρεσι

Σε ότι αφορά το πηλιορείτικο σπίτι της Αικατερίνης Αραπίδη «του Kορνήλιου και της Mάρθας, σύζυγος του Δημ. Kουτσολιούτσου», όπως αναγράφεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, η αναγκαστική κατάσχεση έγινε έναν χρόνο πριν, στις 30 Ιουνίου 2020, για λογαριασμό της Intrum Hellas.

Ο αρχικός πλειστηριασμός για τη διώροφη οικία με την αυλή και του αγροτεμαχίου «αγριοκαστανωτού», εκτάσεως τριών στρεμμάτων, είχε οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω της γενικής αναστολής που επιβλήθηκε εξαιτίας της κορωνοϊού, πήρε αναβολή για την 30η Ιουνίου. Ωστόσο σήμερα βρίσκεται σε αναστολή.

Συνολικά η ιδιοκτησία περιλαμβάνει οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων όπου υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι και ειδικότερα: 1) ισόγειο κτίριο 1, επιφανείας κατά προσέγγιση 35,00 τ.μ., το οποίο θεωρείται ότι πρόκειται για βοηθητικό κτίσμα, 2) ισόγειο κτίριο 2, επιφανείας κατά προσέγγιση 40,00 τ.μ., το οποίο θεωρείται ότι πρόκειται για βοηθητικό κτίσμα, 3) ισόγειο κτίριο 3, επιφανείας κατά προσέγγιση 25,00 τ.μ., το οποίο θεωρείται ότι πρόκειται για κλειστή θέση στάθμευσης, 4) ισόγειο κτίριο 4, επιφανείας κατά προσέγγιση 25,00 τ.μ., το οποίο θεωρείται ότι πρόκειται για βοηθητικό κτίσμα, 5) διώροφη οικία κτίριο 5, επιφανείας κατά προσέγγιση 115,00 τ.μ. ανά επίπεδο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το σπίτι που πέρασε στην ιδιοκτησία της Καίτης Κουτσολιούτσου το 1978, έχει οριστεί στις 504.500 ευρώ, ενώ για το αγρόκτημα στις 75.000 ευρώ.

Στο Μούρεσι εξοχικό σπίτι είχε και η αδελφή της Καίτης Κουτσολιούτσου, Ασπασία Αραπίδου μαζί με τον σύζυγό της Διονύση Σαββόπουλο. Το εν λόγω εξοχικό καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2009.

Η έπαυλη των 1.000 τετραγωνικών

Με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, αναρτήθηκε στην πλατφόρμα e-auction ο πλειστηριασμός για την έπαυλη του Αντώνη Λυμπέρη στην Κηφισιά. Συγκεκριμένα, η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 3.330.780 ευρώ όταν το 2019 ήταν 3,83 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ο πλειστηριασμός βρίσκεται σε αναστολή.

Πρόκειται για διώροφη οικία που αγοράστηκε το 2003 και βρίσκεται σε οικόπεδο 2.396 τ,μ, που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τ.μ., αποθήκη 108,53 τ.μ., ισόγειο όροφο 397,90 τ.μ., πρώτο όροφο, 344,45 τ.μ., και πισίνα και στέγαστρο, συνολικής επιφανείας 360 τ.μ.

Επισπεύδουσα είναι η Eurobank FPS.

Η βίλα της Φτελιάς

Αντίθετα με τους Κ. Κουτσολιούτσου και Αντ. Λυμπέρη, ο Σπύρος Παζαρόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας από τον κλάδο του αυτοκινήτου, πριν λίγες ώρες έχασε τη βίλα του στην Μύκονο, καθώς ο σημερινός πλειστηριασμός τελεσφόρησε με το τίμημα που πρόσφερε ο πλειοδότης να είναι πολύ πιο πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Πρόκειται για μία βίλα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, η οποία περιλαμβάνει και δύο ανεξάρτητες κατοικίες (ξενώνες) στη περιοχή Φτελιά. Το εμβαδό των ακινήτων φθάνει τα 335 τετραγωνικά μέτρα σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ., ενώ διαθέτουν πισίνα.

Η επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό ήταν η Polis Dania Designated Activity Company, εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε ένα εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα