Εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου η τροποποιημένη  συμφωνία εξυγίανσης εκτιμά η διοίκηση της Folli Follie, ενημερώνοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους συμβαλλόμενους πιστωτές της.

Στις 3 Ιουνίου 2021 εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 186/2021 προδικαστική απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου επί της Αίτησης Εξυγίανσης της εταιρείας, με την οποία κρίθηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Εντούτοις, το Πτωχευτικό Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση  απόφασης και ζήτησε την διαγραφή της αναβλητικής αίρεσης ισχύος της συμφωνίας εξυγίανσης αναφορικά με την άρση των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με το σκεπτικό ότι η άρση των εν λόγω δεσμεύσεων δεν επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στη βούληση των συμβαλλομένων μερών, αλλά άπτεται της δικαιοδοτικής κρίσης αρμοδίων ποινικών αρχών και οργάνων. Το Πτωχευτικό Δικαστήριο ζήτησε να τροποποιηθούν και ορισμένοι συναφείς όροι, δίνοντας προθεσμία 4 μηνών στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να επικυρωθεί οριστικά η συμφωνία.

Πτώση τζίρου και ζημιές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης της Folli Follie σε ενοποιημένη βάση για το 2019, που δημοσιεύθηκαν στο ΧΑ, ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε πτώση 31% στα 204,2 εκατ. ευρώ από 296,6 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ οι ζημίες χρήσεως μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 116,2 εκατ. ευρώ από 217,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Η εταιρεία δεν αναγνώρισε τα έσοδα που προέκυψαν από τις συναλλαγές με τις θυγατρικές της Ασίας, την FF Spain, FF France, FF UK και Links of London Group για τις χρήσεις 2019 και 2018 για τις οποίες το κριτήριο της εισπραξιμότητας των τιμολογηθέντων πωλήσεων καθίσταται αβέβαιο.

Σημειώνεται ότι κατά το 2019 στη σκιά του πολύκροτου σκανδάλου που είχε ξεσπάσει το 2018, οι περισσότερες συμβάσεις του ομίλου με οίκους του εξωτερικού που εντάσσονται στον λειτουργικό τομέα ένδυσης – υπόδησης και αξεσουάρ λύθηκαν ή δεν ανανεώθηκαν, καταγγέλθηκαν όλα τα ομολογιακά δάνεια, ενώ δεσμεύτηκαν ακίνητα, οι μετοχές DUFRY και τα ταμειακά διαθέσιμα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων

από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξαιτίας της ποινικής δίωξης πρώην στελεχών της εταιρείας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθαίρεσε την προηγούμενη διοίκηση που τελούσε υπό την επιρροή του βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου το 2019 διαμορφώθηκε σε 412 εκατ. ευρώ από 426 εκατ. ευρώ το 2018. Για την μητρική εταιρεία το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων 2019 ήταν 318 εκατ. ευρώ από 323 εκατ. ευρώ το 2018 ενώ σημειώνεται ότι με τη συμφωνία εξυγίανσης αναμένεται διαγραφή χρεών 360 εκατ. ευρώ, γεγονός που, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, θα αποκαταστήσει την εικόνα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Συνολικά τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε -285,3 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και -241,6 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρείας.

Ενδεχόμενο αναθεώρησης

Επισημαίνεται πάντως ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 ενδέχεται να αναθεωρηθούν, όπως αναφέρει η διοίκηση. Συγκεκριμένα τονίζεται «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η  εν θέματι χρήση  2019 αφορά χρονικό διάστημα πριν την ανάληψη καθηκόντων από το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ότι στο παρελθόν απαιτήθηκε η αναθεώρηση των ενοποιημένων και εταιρικών χρηματοοικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι οι παρούσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα οικονομικά δεδομένα της Εταιρείας για τη χρήση 2019 στον βαθμό που είναι γνωστά αυτήν τη στιγμή και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση της παρούσας οικονομικής έκθεσης, σε περίπτωση που στο μέλλον αποκαλυφθούν σημαντικά νέα δεδομένα που μεταβάλλουν ουσιωδώς την χρηματοοικονομική εικόνα της Εταιρείας ή / και του Ομίλου». Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας μετά τη χρήση του 2019.

Τι λένε οι ορκωτοί

Οι ορκωτοί ελεγκτές σχολιάζουν ότι από τις ελεγκτικές διαδικασίες που κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν για τις χρήσεις 2018 και 2019, εντοπίστηκαν διαφορές οι οποίες, αν διορθώνονταν, θα μείωναν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και του ομίλου κατά περίπου 14 εκατ. ευρώ και 19 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 κατά περίπου 95,1 εκατ. ευρώ και 77,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Εμπορική δραστηριότητα

Σε επίπεδο εμπορικής δραστηριοποίησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση, το δίκτυο καταστημάτων Collective ενισχύθηκε με το άνοιγμα 9 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα, αναπτύχθηκαν νέα εμπορικά concepts  λιανικών πωλήσεων, με την δημιουργία των sub-brands  σε «Collective  Sport» και «Collective Underwear», καθώς και με την έναρξη περιορισμένου δικτύου εκπτωτικών καταστημάτων με τον τίτλο «Factory Outlet Local».

Επιπλέον το ακίνητο της εταιρείας στο 22ο  χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας σε μετατράπηκε σε πολυκατάστημα FACTORY

OUTLET, ενώ ανακτήθηκε το χαρτοφυλάκιο σημάτων και λοιπών δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Links of London.

Η εταιρεία διατηρεί σήμερα 47 καταστήματα εντός Ελλάδος και – σε επίπεδο Ομίλου – λειτουργούν 19 καταστήματα στην Ρουμανία,

15 καταστήματα στην Βουλγαρία και 8 στην Κύπρο.

Την 31η Δεκεμβρίου 2019 απασχολούνταν στον όμιλο 1.600  εργαζόμενοι, έναντι 1.701 εργαζομένων την 31η Δεκεμβρίου  2018. Τα αντίστοιχα μεγέθη για την εταιρεία είναι 696 την 31η Δεκεμβρίου 2019 έναντι 1.042 εργαζομένων την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις