Η ακρίβεια είναι το Νο1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καθώς αντιμετωπίζουμε έναν επίμονο πληθωρισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Έχουμε στρατηγική και έχουμε πάρει μέτρα», είπε υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στον Αντ1, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αρχικά το πρόβλημα της ακρίβειας ήταν εισαγόμενο λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και της ενεργειακής κρίσης, την οποία αντιμετωπίσαμε με γενναία μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι λίγο υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο κι αυτός οφείλεται σε χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος, τόνισε ότι ότι «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο, ζητώντας αναδιανομή του πλούτου χωρίς αυτός να παραχθεί πρώτα».

Δημογραφικό: Η φορολογία για εργαζόμενους με παιδιά

«Δική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 28% και επανήλθαν οι τριετίες».

Απέδωσε περισσή υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζητάει φορολόγηση των υπερκερδών, «κάτι που δεν έκανε όταν ήταν Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φορολόγησε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των παρόχων ενέργειας».

Αναφερόμενος στο Δημογραφικό, το χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου» και πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία