Εγκρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης που είχε καταθέσει η Folli Follie, χωρίς ωστόσο να επικυρωθεί.

Το δικαστήριο φέρεται να επικύρωσε την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στα άρθρα 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα κρίνοντας το σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της ως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, ωστόσο έθεσε θέμα όσον αφορά τη δεσμευμένη κινητή και ακίνητη περιουσία της από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι μόνοι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε άρση των δεσμεύσεων, είναι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τα δικαστικά όργανα. Σύμφωνα με την απόφαση, εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, θα πρέπει να κατατεθεί κλήση για επαναφορά προς συζήτηση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης.

H συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 516 εκατ. ευρώ (στις 30/9/2020), της εταιρείας διαγράφονται 349 εκατ. ευρώ (κούρεμα 67,6%). Παράλληλα, απέρριψε την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσολιούστου κατά της συμφωνίας ως απαράδεκτη «ελλείψει έννομου συμφέροντος».

Σημειώνεται πως η απόφαση δεν έχει ακόμη επιδοθεί στην εταιρεία, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, επομένως η ακριβή της αξιολόγηση από την εταιρεία θα γίνει τότε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις