Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, αντιστρέφοντας τις απώλειες μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας για την επιστροφή τμήματος των ρωσικών στρατευμάτων στη βάση τους. Η ανακοίνωση δημιούργησε ελπίδες για αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα μετά από μέρες ειδοποιήσεων για επικείμενη ρωσική εισβολή.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε αύξηση κατά 3,5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,031% στις 9:45 ώρα ΕΤ. Η απόδοση του βρισκόταν κάτω από το επίπεδο του 2% πριν από την είδηση ​​για την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων. Είχε όμως ξεπεράσει το 2% όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, που εκτοξεύτηκε σε υψηλό 40 ετών. 

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2,9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε σε 2,33%.

Οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοδικά και τη Δευτερα, καθώς ο πρόεδρος της St. Louis Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, επιμένει στην ανάγκη δυναμικών αυξήσεων των επιτοκίων κάνοντας την εκτίμηση  πως τίθεται σε κίνδυνο η αξιοπιστία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. «Η αξιοπιστία μας βρίσκεται σε κίνδυνο και θα πρέπει να αντιδράσουμε στα στοιχεία» επεσήμανε, σε συνέντευξη του στο CNBC, αναφερόμενος στην κάθετη αύξηση του πληθωρισμού, που όπως παραδέχτηκε αιφνιδίασε και την Τράπεζα.

Επιπλέον, αύξηση της τάξης του 9,7% σε ετήσια βάση σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Η αύξηση του δείκτη σε μηναία βάση ανήλθε σε 1%, η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 8 μηνών. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν άνοδο 9,1% σε ετήσια βάση και 0,5% σε μηνιαία. Tα στοιχεία, τα οποία αντικατοπτρίζουν μεγάλες αυξήσεις μεταξύ των κατηγοριών, ενισχύουν περαιτέρω τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω