Στην θάλασσα βρίσκεται για πρώτη φορά το σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γιγάντιο ιστιοπλοϊκό γιοτ, μήκους 417 ποδιών, «έπεσε» στον ανοιχτό ωκεανό για τις τελικές δοκιμές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Jalopnik.

Blue Origin: Ο Τζεφ Μπέζος θα εκτοξεύσει αποστολή στον Άρη για λογαριασμό της NASA

Το Yacht builders Oceanco κατασκεύασε το υπερπολυτελές ιστιοφόρο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων με την εσωτερική του σειριακή ονομασία — Y721 — κατά τη διάρκεια της πολυετούς διαδικασίας ανάπτυξης και κατασκευής του. Το σκάφος «βαφτίστηκε» με το όνομα που του έδωσε ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, Koru. Το Koru είναι ένα σύμβολο των Μαορί που αντιπροσωπεύει τη σπείρα ενός ξεδιπλωμένου φύλλου φτέρης.

«Το κυκλικό του σχήμα μεταφέρει την ιδέα της αέναης κίνησης και το εσωτερικό του πηνίο υποδηλώνει μια επιστροφή στο σημείο προέλευσης. Ως εκ τούτου, το Koru συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο η ζωή αλλάζει και παραμένει ίδια ταυτόχρονα.

Μόλις παραδοθεί στον μεγιστάνα της Amazon, Τζεφ Μπέζος, το Koru θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών ανοιχτής θάλασσας, που θεωρείται ένα από τα τελευταία βήματα πριν από την παράδοση.

Το ιστορικό

Το Koru είχε ένα αμφιλεγόμενο ξεκίνημα, αφού η Oceanco ζήτησε από την κυβέρνηση του Ρότερνταμ να μπορέσει να αποσυναρμολογήσει μια ιστορική γέφυρα. Το δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει ποτέ άλλη αποξήλωση της γέφυρας Koningshavenbrug. Γνωστή τοπικά ως De Hef, η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές από τους ναζιστικούς βομβαρδισμούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Έγινε σύμβολο τοπικής αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις εισβολής.

Όταν διαδόθηκε η είδηση ​​ότι η γέφυρα μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογηθεί, οργισμένοι Ολλανδοί απάντησαν υποσχόμενοι να εκτοξεύσουν αυγά στο γιοτ καθώς θα περνούσε μέσα από την πόλη. Ωστόσο, τα σχεδόν 3.000 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουν το δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ απέρριψε την αίτηση της Oceanco και το σκάφος μεταφέρθηκε σε διαφορετικό ναυπηγείο χωρίς τα κατάρτια του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή