Μήνυμα ότι η Credit Suisse Group AG είναι απίθανο να λάβει καλύτερη προσφορά από αυτή που έχει ήδη κάνει η UBS Group AG με την υποστήριξη των ελβετικών αρχών, έστειλε ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Bloomberg, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στην προσφορά της UBS θα είναι χειρότερη.

Ένας πολιτικός, ένας οικονομολόγος και ένας μαθηματικός… Αυτοί κρατούν στα χέρια τους την τύχη της Credit Suisse

Λευκός καπνός

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η UBS κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse, έναντι ποσού άνω των 2 δισ. δολαρίων, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό», που απειλούσε τις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με τους FT, το θρίλερ οδεύει στο τέλος του και οι ελβετικές αρχές αναμένεται να αλλάξουν τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψουν την ψήφο των μετόχων της UBS. Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Νωρίτερα, η Credit Suisse είχε αρνηθεί πρόταση εξαγοράς ύψους 1 δισ. δολαρίων, καθώς θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία, οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]