Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι απολύσεις στην Amazon, οι οποίες επηρεάζουν αρχικά εργαζομένους στα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού και cloud computing.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services, Άνταμ Σελίπσκι και η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Μπεθ Γκαλέτι έστειλαν σημειώσεις στο προσωπικό ενημερώνοντάς τους για τις περικοπές των θέσεων εργασίας. Τις επιστολές αποκαλύπτει το CNBC.

Γιατί Google και Amazon… δυσκολεύονται να κάνουν απολύσεις στην Ευρώπη

Οι απολύσεις εντάσσονται στις προαναγγελθείσες περικοπές θέσεων εργασίας που αναμένεται να επηρεάσουν 9.000 εργαζομένους. Την περασμένη εβδομάδα, η Amazon απέλυσε μερικούς υπαλλήλους στη διαφημιστική της μονάδα, ενώ ήδη έδιωξε το προσωπικό στα βιντεοπαιχνίδια και τις μονάδες ζωντανής ροής του Twitch τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Amazon ολοκλήρωσε έναν ξεχωριστό γύρο περικοπών νωρίτερα φέτος που επηρέασε περίπου 18.000 υπαλλήλους. Σε συνδυασμό με τις περικοπές αυτόν τον μήνα, σηματοδοτεί τις μεγαλύτερες απολύσεις στην 29χρονη ιστορία της Amazon.

Πώς ο «Ratatouille» θα σώσει την Amazon

Οι επιστολή Σελίπσκι

Ομάδα AWS,

Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να καταργήσουμε ορισμένες θέσεις σε ολόκληρη την Amazon παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του AWS. Ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι συνομιλίες ξεκίνησαν σήμερα, με μηνύματα ειδοποίησης που εστάλησαν σε όλους τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κόστα Ρίκα. Σε άλλες περιοχές, ακολουθούμε τοπικές διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν χρόνο για διαβούλευση με φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων και πιθανώς να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα χρονοδιαγράμματα για την επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Είναι μια δύσκολη μέρα για τον οργανισμό μας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον αντίκτυπο σε κάθε άτομο και οικογένεια που επηρεάζεται. Εργαζόμαστε σκληρά για να συμπεριφερόμαστε σε όλους όσους επηρεάζονται με σεβασμό και να παρέχουμε έναν αριθμό πόρων και σημείων επαφής για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μετάβαση. Αυτό προβλέπει επίσης πακέτα που περιλαμβάνουν πληρωμή απόλυσης, μεταβατικά επιδόματα ασφάλισης υγείας και εξωτερική υποστήριξη τοποθέτησης εργασίας.

Σε αυτούς που αποχαιρετούμε σήμερα, σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για αυτήν την επιχείρηση και τους πελάτες μας. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Σε όλους τους κατασκευαστές AWS, σας ευχαριστούμε για τη συμπόνια και την ενσυναίσθησή σας για τους συναδέλφους σας.

Τόσο το μέγεθος της επιχείρησής μας όσο και το μέγεθος της ομάδας μας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της ζήτησης των πελατών για το cloud και της μοναδικής αξίας που παρέχει το AWS. Αυτή η ανάπτυξη ήρθε γρήγορα καθώς προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να δημιουργήσουμε αυτό που χρειάζονταν οι πελάτες. Δεδομένης αυτής της ταχείας ανάπτυξης, καθώς και του συνολικού επιχειρηματικού και μακροοικονομικού κλίματος, είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στον εντοπισμό και την τοποθέτηση των πόρων μας πίσω από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας—αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες και που θα κινήσουν τη βελόνα για την επιχείρησή μας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας αλλάζουν τα έργα, τις πρωτοβουλίες ή τις ομάδες στις οποίες εργάζονται. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα αυτές τις καταργήσεις ρόλων.

Τα θεμελιώδη μεγέθη και οι προοπτικές για την επιχείρησή μας είναι ισχυρές και είμαστε πολύ σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας. Είμαστε ο κορυφαίος πάροχος cloud για μια ευρεία γκάμα σημείων αναφοράς, από το σύνολο χαρακτηριστικών μας έως τις δυνατότητες ασφαλείας μας έως τις λειτουργικές μας επιδόσεις. Επικεντρωνόμαστε στη συνέχιση της καινοτομίας στους τομείς που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες μας, καθώς τους βοηθάμε να ελαχιστοποιούν τα έξοδα, να καινοτομούν γρήγορα και να μεταμορφώνουν τους οργανισμούς τους.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Θα αντιμετωπίσουμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις μας και θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε τον κόσμο.

Ευχαριστώ,

Άνταμ

Το πλήρες σημείωμα της Γκαλέτι

Ομάδα PXT,

Όπως ανέφερε ο Άντι πριν από μερικές εβδομάδες, οι ηγέτες της εταιρείας συνεργάστηκαν στενά με τις ομάδες τους για να αποφασίσουν ποιες επενδύσεις πρόκειται να κάνουν για το μέλλον, δίνοντας προτεραιότητα σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες και τη μακροπρόθεσμη υγεία των επιχειρήσεών μας. Δεδομένης της στενής συνεργασίας του PXT με την επιχείρηση, αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν και τα σχέδιά μας για το OP2 και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να καταργήσουμε πρόσθετους ρόλους στον οργανισμό PXT.

Σήμερα μοιραστήκαμε αυτήν την ενημέρωση με τους συναδέλφους μας PXT των οποίων οι ρόλοι επηρεάστηκαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κόστα Ρίκα. Σε άλλες περιοχές, ακολουθούμε τοπικές διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν χρόνο για διαβούλευση με φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων και πιθανώς να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα χρονοδιαγράμματα για την επικοινωνία με τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται επιπόλαια και αναγνωρίζω τον αντίκτυπο που θα έχει τόσο σε όσους αποχωρούν από την εταιρεία όσο και στους συναδέλφους μας που παραμένουν.

Σε όσους αποχωρούν, θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεισφορά σας. Βοηθήσατε να μετατραπεί η Amazon σε μια εξαιρετική εταιρεία που είναι σήμερα και είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Στις ΗΠΑ, παρέχουμε πακέτα που περιλαμβάνουν μεταβατική περίοδο 60 ημερών, χωρίς εργασία, με πλήρεις αποδοχές και παροχές, καθώς και επιπλέον αρκετές εβδομάδες απόλυσης ανάλογα με τη θητεία, πληρωμή χωρισμού, μεταβατικά επιδόματα και εξωτερική υποστήριξη τοποθέτησης εργασίας.

Αν και αυτή η στιγμή είναι δύσκολη, παραμένω γεμάτη ενέργεια από τη σημαντική δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Μαζί, χτίζουμε έναν χώρο εργασίας που βοηθά να τροφοδοτήσει τον τρόπο με τον οποίο οι Amazonias προσφέρουν στους πελάτες. Από το να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να βρίσκουν τις πληροφορίες και τη βοήθεια που χρειάζονται, μέχρι την επέκταση των παροχών μας, είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η ουσιαστική δουλειά είναι μια άμεση αντανάκλαση της επιμονής, της ανθεκτικότητας και της ηγεσίας του PXT.

Ευχαριστώ.

Να γνωρίζετε ότι ολόκληρο το PXTLT, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, είναι εδώ για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας υποστηρίξει.

Μπεθ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή