Μόλις μισή ώρα κράτησε η κατοχύρωση κερδών στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον βρίσκει και πάλι το δρόμο της ανόδου, με οδηγό τη μετοχή της Alpha Bank. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,83%, στις 1.211,25 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Τα κέρδη που κατοχυρώθηκαν το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης φαίνεται ότι ξαναμπαίνουν στην αγορά, με το γενικό κλίμα να παραμένει ιδιαιτέρως θετικό μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Το αίσθημα της έκθεσης στην ελληνική αγορά παραμένει ισχυρό, καθώς αργά ή γρήγορα το ΧΑ θα αποτελεί μέρος μιας οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα. Και σε αυτήν την προοπτική λίγοι προφανώς θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους.

Είναι κάτι που επισήμαναν και οι αναλυτές της Eurobank Equities, «αν και θα υπάρξει κάποια ήπια κατοχύρωση κερδών, σε γενικές γραμμές η ισχυρή δυναμική θα διατηρηθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τον πολιτικό κίνδυνο και τις σταθερές οικονομικές προοπτικές για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναβάθμισης της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το ίδιο εκτιμά και η Euroxx.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός του +3,21% της Alpha Bank, ισχυρά είναι και τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Quest, Coca Cola, Eurobank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Ελλάκτωρ, Τιτάν, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Βιχοάκο, ΕΥΔΑΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών