Επιστολή με τις απόψεις της για την ολοκλήρωση και την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ΠΟΜΙΔΑ.

Η Ομοσπονδία ιδιοκτητών επισημαίνει την ανάγκη άμεσης νομοθετικής επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων που προκύπτει από τις συνεχιζόμενες διεκδικήσεις του Δημοσίου.

Πρόκειται για περιπτώσεις, κατά τις οποίες το δημόσιο είτε εγείρει ζήτημα περιουσίας είτε χαρακτηρίζει τα ακίνητα ως δασικά.

«Η συνεχιζόμενη αναγνώριση “τεκμηρίου κυριότητας” κάθε ακινήτου στη χώρα υπέρ του Δημοσίου αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς έννομης τάξης» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

Και προσθέτει: «Αγανακτισμένοι πολίτες από όλη τη χώρα να είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ενστάσεις τόσο στη διαδικασία της κτηματογράφησης, όσο και στη διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, και εν συνεχεία αγωγές στα αρμόδια δικαστήρια, σε αντιδικίες που διαρκούν πάνω από μία γενιά, γιατί το Δημόσιο αν και χάνει σε όλα τα κατώτερα δικαστήρια, προσφεύγει πάντοτε ακόμη και στον Άρειο Πάγο, πράγμα που οδηγεί σε ηλικιακή εξόντωση και οικονομική εξουθένωση τους πολίτες, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τις ζωές τους».

Ταυτόχρονα, η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει τη διατήρηση της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τουλάχιστον έως τη φάση της ανάρτησης.

Δείτε εδώ τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία