Υπεγράφη σήμερα η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας (2021-2024) για το προσωπικό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή, Μάνος Μανουσάκης, και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη, και τον γενικό γραμματέα, Αντώνη Καρρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης, με τη νέα σύμβαση εργασίας:

  • Εξασφαλίζεται η συνέχιση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης, Υγείας και Ζωής για το σύνολο των εργαζομένων
  • Ρυθμίζεται ο θεσμός της τηλεργασίας με διασφάλιση του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού ΑΔΜΗΕ και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Εξασφαλίζεται το ύψος του τροφείου

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα. Σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταρτίσαμε μια δίκαιη, σύγχρονη ΕΣΣΕ που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Διαχειριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό του έργο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε ότι «η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις», ενώ ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ «για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συνολικά της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σήμερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια