Με απώλειες έκλεισαν απόψε οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με μεγάλο χαμένο της ημέρας τον Nasdaq, καθώς οι μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις μετά την αρνητική προειδοποίηση που εξέδωσε η Citigroup για τις προοπτικές της ιντερνετικής διαφήμισης με αποτέλεσμα να προχωρήσει και σε υποβάθμιση κάποιων μετοχών.

Συγκεκριμένα στο ταμπλό, o Dow Jones υποχώρησε ελαφρά κατά 0,1% ή 34 μονάδες στις 34.742, αποτυγχάνοντας να κρατήσει το πρόσκαιρο νέο ρεκόρ που «άγγιξε» πάνω από τις 35.000 μονάδες, ενώ ο γενικός S&P 500 σημείωσε πτώση 1,04% στις 4,188 μονάδες.

Οι πιέσεις στον Nasdaq ήταν ισχυρές με αποτέλεσμα η υποχώρηση του να φτάσει το 2,55% στις 13.401 μονάδες. Αναλόγως ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου έκλεισαν στο βαθύ… «κόκκινο», με την Tesla να πέφτει σημαντικά κατά τουλάχιστον 6%, το Facebook να χάνει πάνω από 3% και την Alphabet (μητρική της Google) να υποχωρεί άνω του 2%.

Καθοριστική για τις εξελίξεις ήταν η είδηση πως η Citigroup προχωρά στην υποβάθμιση των μετοχών της Alphabet και του Facebook, από «buy» σε «neutral», κρίνοντας πως τα έσοδα των δύο Ομίλων εξαρτώνται σημαντικά από την πορεία των ιντερνετικών διαφημίσεων για τις οποίες η Citi εκτίμησε πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί, παρά και την ενδυνάμωση του Διαδικτύου.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το βιομηχανικό Dow 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Από αυτές, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η 3M (+2,2%), η Procter & Gamble (+1,8%) και η Verizon Communications (+1,36%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-3%) και Visa (-2,7%).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,60% και η απόδοση του 30ετούς κατά τέσσερις μονάδες στο 2,32%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street