Μήνυμα για αυτοσυγκράτηση έστειλε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ενώ η κατάσταση στην Παλαιστίνη κλιμακώνεται ώρα με την ώρα.

Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων «πρέπει να σταματήσει αμέσως» υπογράμμισε απόψε, δηλώνοντας ότι «ανησυχεί σοβαρά» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουν την προσφυγή τους στη βία», τόνισε ο Γκουτέρες. «Η τυφλή εκτόξευση ρουκετών και βλημάτων όλμων προς κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Γαλλία: Ζήτησε αυτοσυγκράτηση και χρήση αναλογικής βίας

«Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινές έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, στη χειρότερη κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε από τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Νετανιάχου σήμερα έκανε δηλώσει για κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Χαμάς θα δεχθεί τέτοιο πλήγμα που δεν θα το περιμένει.

Λίγο νωρίτερα μία 13όροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην Γάζα μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν υπάρχουν θύματα.

Στο Τελ Αβίβ ήχησαν οι σειρήνες μετά την απειλή της οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ότι θα εξαπολύσει ρουκέτες μετά την επίθεση του Ισραήλ σε πολίτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή