Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα μια πρόταση για μονομερή εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 24 ωρών, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Kan.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, η οποία μεταδόθηκε μία ώρα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκάλεσε αυτό το όργανο λήψης αποφάσεων.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, χαρακτήρισε «ενθαρρυντικές» τις πληροφορίες ότι γίνονται ενέργειες για μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε δει αναφορές για μια κίνηση προς μια πιθανή κατάπαυση του πυρός. Αυτό είναι σαφώς ενθαρρυντικό», είπε στους δημοσιογράφους η Αμερικανίδα εκπρόσωπος.

Οι διπλωματικές ενέργειες για την επίτευξη εκεχειρίας εντάθηκαν σήμερα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης, όμως, το Ισραήλ απείλησε να αυξήσει τα πλήγματα στη Γάζα, αφού ξανάρχισαν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς, έπειτα από μια σύντομη παύση.

Νωρίτερα, τόσο το BBC όσο και η Wall Street Journal ανέφεραν πως το Ισραήλ είχε ενημερώσει Αιγύπτιους αξιωματούχους ότι θα προχωρήσει σε εκεχειρία.

Χθές ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen  είχε δηλώσει ότι αναμένει το Ισραήλ και οι ένοπλες οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας να καταλήξουν «μέσα στις επόμενες δύο μέρες» σε συμφωνία για εκεχειρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα