Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η Austrian Airlines και η SWISS σκοπεύουν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ την Κυριακή, όπως είπε η Lufthansa.

Η Lufthansa είχε ανακοινώσει στις 13 Μαΐου ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στο Ισραήλ.

Μετά από 11 ημέρες εχθροπραξιών που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 240 ανθρώπους, τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση, η κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε μετά από πρόταση της Αιγύπτου, και αφορά σε εκεχειρία που θα είναι «αμοιβαία και άνευ όρων».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συμβούλιο ασφαλείας, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενέκρινε ομόφωνα την εκεχειρία στη βάση αυτού που ένας αξιωματούχος αποκάλεσε «ηρεμία έναντι ηρεμίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης