Ομάδα δράσης για τη μετεξέλιξη των υποθηκοφυλακείων σε 92 Κτηματολογικά Γραφεία – και υποκαταστήματα συστήνει το Κτηματολόγιο.

Για τον λόγο αυτό προωθείται η πρόσληψη 77 υπαλλήλων μηχανικών, οι οποίοι θα προσληφθούν για τρία χρόνια και να αναλάβουν, μεταξύ άλλων, να «στήσουν» τη νέα δομή του Κτηματολογίου υλοποιώντας τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό τους, τη μεταφορά των αρχείων από τα υποθηκοφυλακεία και τις συγχωνεύσεις αυτών.

Μέσα στο επόμενες μέρες, το Κτηματολόγιο θα προσκαλέσει μέσω του ΑΣΕΠ τους υποψήφιους να δηλώσουν υποψηφιότητα από τις 5 έως τις 20 Ιουλίου.

Οι αριθμοί των υπαλλήλων και οι θέσεις που θα καλυφθούν από τις προσλήψεις

Πέντε (5) Κεντρικοί Συντονιστές Μετάπτωσης. Θα υποστηρίξουν κεντρικά και θα παρακολουθούν 17 περιφερειακούς συντονιστές, στη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διοικητικών, οργανωτικών και οικονομικών εργασιών για την ενσωμάτωση των υποθηκοφυλακείων στο Κτηματολόγιο.

Δεκαεφτά (17) Περιφερειακοί Συντονιστές Μετάπτωσης. Αυτοί θα διεκπεραιώνουν όλες τις απαιτούμενες διοικητικές, οργανωτικές ενέργειες ( στέγασης, προμηθειών, ένταξη προσωπικού, καταγραφή αρχείου κ.α) για τη ενσωμάτωση των υποθηκοφυλακείων.

Δυο (2) στελέχη ενημέρωσης Χωρικών Δεδομένων. Θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη για την ενημέρωση και τη βελτίωση της ακρίβειας της χωρικής κτηματολογικής βάσης δεδομένων, και θα πραγματοποιούν τον έλεγχο όλων των διοικητικών πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία ( πράξεις εφαρμογής, αναδασμοί, απαλλοτριώσεις, αιγιαλοί κ.α).

Έντεκα (11) στελέχη διαχείρισης, ελέγχου ποιότητας παραδοτέων, τεχνικής υποστήριξης των μελετών κτηματογράφησης και υποστήριξης των Επιτροπών Ενστάσεων. Θα παρακολουθούν και θα διαχειρίζονται τα έργα κτηματογράφησης. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, θα επιβλέπουν την εκτέλεση των συμβάσεων μελετών κτηματογράφησης, αλλά και τη γεωμετρική ακρίβεια των κτηματολογικών διαγραμμάτων, ενώ θα συντάσσουν αναφορές στατιστικών στοιχείων των μελετών κτηματογράφησης (δηλώσεις, δικαιώματα, κόστος, ενστάσεις κ.α).

Δυο (2) στελέχη τεχνικής υποστήριξης αρχείου και προώθησης υπηρεσιών. Θα υποστηρίζουν τη χορήγηση και τις πώλησεις κτηματολογικών και χαρτογραφικών στοιχείων αλλά και αεροφωτογραφιών.

Πέντε (5) διαχειριστές κτηριακών εγκαταστάσεων. Αυτοί θα διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις και τα αρχεία των Κτηματολογικών Γραφείων (π.χ. αξιολόγηση κτηρίων, εκπόνηση μελετών διαμόρφωσης χώρων και εγκαταστάσεων ) κ.α.

Τέσσερις (4) διαχειριστές προμηθειών Κτηματολογικών Γραφείων. Θα παρακολουθούν τις αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών που αφορούν την λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων και των υποκαταστημάτων τους ( σύνταξη τευχών διαγωνισμών, παρακολούθηση της πορείας διαδικασίας αναθέσεων κα).

Έξι (6) οικονομικά στελέχη. Θα είναι υπεύθυνα για όλες τις δαπάνες και όλα τα έσοδα των Γραφείων Κτηματογράφησης, θα διεκπεραιώνουν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές με προμηθευτές, πιστωτές κ.α, θα παρακολουθούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού και της διαχείρισης των δαπανών και θα ελέγχουν τη νομιμότητά τους.

Πέντε (5) στελέχη διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Διοικητικής Μέριμνας. Θα είναι υπεύθυνα για την τήρηση και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στο προσωπικό των Κτηματολογικών Γραφείων, θα μεριμνούν για τα διοικητικά ζητήματα αλλά και την υλοποίηση αναγκών σε εξοπλισμό και υπηρεσίες.

Είκοσι (20) στελέχη Πληροφορικής. Θα υποστηρίζουν τις πληροφοριακές δομές και τα δίκτυα στα Κτηματολογικά Γραφεία, την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων αλλά και την απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες του Κτηματολογίου καθώς και το συντονισμό των περιφερειακών τεχνικών υπηρεσιών.

Νέο υποκατάστημα στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Κτηματολογίου Δημήτρη Σταθάκη , εγκαινίασε το νέο υποκατάστημα Καλαμάτας του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου.

Σημειώνεται πως εκτός από το υποκατάστημα της Καλαμάτας, σήμερα λειτουργούν οκτώ ακόμη Κτηματολογικά Γραφεία (Δυτική Μακεδονία, Πειραιάς και Νήσοι, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κυκλάδων, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου) και 20 υποκαταστήματα ( Λευκάδας, Πρέβεζας, Πολυγύρου Χαλκιδικής, Καλαμαριάς, Περιστερίου, Κορίνθου, Εορδαίας, Ναυπλίου, Χίου, Πάτμου, Χαλανδρίου, Βέροιας, Καρδίτσας, Έδεσσας, Σπάρτης, Νέας Ιωνίας, Σερρών, Αιγιαλείας Αιγίου, Καλλιθέας και Ηλιούπολης).

Ο νέος προγραμματισμός

Ο προγραμματισμός του Κτηματολογίου είναι να ανοίξουν τρία ακόμη υποκαταστήματα τον επόμενο μήνα: την 1η Ιουνίου 2021 στον Πύργο Ηλείας, την 15η Ιουνίου στα Τρίκαλα και την 17η Ιουνίου στην Άμφισσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα