Στην άντληση 600 εκατ. ευρώ, ποσού διπλάσιου σε σχέση με το ελάχιστο που επιζητούσε, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς μέσω έκδοσης ομολογιακών τίτλων της κατηγορίας ΑΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,25 δισ. ευρώ, δίνοντας την ευχέρεια στην τράπεζα να πετύχει με μία έκδοση το στόχο της για εναλλακτικά κεφάλαια αυτού του τύπου, όπως αυτός είχε παρουσιαστεί πρόσφατα από τη διοίκησή της.

Το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 8,75% έναντι αρχικής καθοδήγησης για επίπεδα μεταξύ 9% και 9,25%.

Νωρίτερα ο OT μετέδιδε τα εξής:

Μεγάλη είναι η ζήτηση για τους νέους ομολογιακούς τίτλους ΑΤ1 που εκδίδει η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την άντληση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι προσφορές ξεπέρασαν τα 1,75 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί η άντληση μεγαλύτερου ποσού από την τράπεζα.

Ως προς το επιτόκιο, εκτιμάται ότι θα κινηθεί πέριξ του 9%, επίπεδο αναμενόμενο από τους αναλυτές, δεδομένων των κινδύνων που ενέχουν τα ΑΤ1 για τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, είναι τα πρώτα που μετατρέπονται σε μετοχές σε περίπτωση που μία τράπεζα έχει κεφαλαιακό πρόβλημα, ενώ η μη καταβολή του κουπονιού από τον εκδότη δεν συνεπάγεται τη χρεοκοπία του.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προχωρά στην έκδοση τέτοιου τύπου ομολόγου, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ικανοποίηση των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων (MREL) ως το 2025.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΕ: Γιορτάζει τα 4 χρόνια χωρίς χρώσεις περιαγωγής
Διεθνή |

Η ΕΕ γιορτάζει τα τέσσερα χρόνια χωρίς χρώσεις περιαγωγής

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιουνίου 2017 και από τότε οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους

Ελληνικό: Η επόμενη μέρα ξεκίνησε – Ποια έργα γίνονται
Επιχειρήσεις |

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε για το Ελληνικό – Τα έργα που ξεκινούν

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας την εβδομάδα που μας πέρασε αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ καθώς εκδόθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ και διευθετήθηκαν με το ΤΑΙΠΕΔ τα θέματα που σχετίζονται με την αναβλητική αίρεση που αφορά την άδεια λειτουργίας του Καζίνο.