Τριπλέτα συμβούλων για την αξιοποίηση του λιμένος Λευκίμμης στην Κέρκυρα αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ. Με τα λιμάνια και τις μαρίνες να έχουν κρατήσει σε μεγάλο βαθμό ζωντανό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς επέδειξαν ανθεκτικότητα μέσα στην πανδημία, το Ταμείο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στον σχεδιασμό για την αξιοποίησή τους. Εξετάζεται μάλιστα πέρα από το λιμάνι της Λευκίμμης, το οποίο εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, η διεξαγωγή και δεύτερου διαγωνισμού για την υποπαραχώρηση της μαρίνας Σπηλιάς ή της μαρίνας Ημερολιάς.

Η διαχειριστική αρμοδιότητα και των τριών λιμενικών υποδομών ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του οποίου μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το 2012. Για την αξιοποίηση των assetsτου Οργανισμού έχει προκριθεί η μέθοδος της υποπαραχώρησης σε τρίτους, μέσω μίας ή περισσοτέρων, ταυτόχρονων ή διαδοχικών, συμβάσεων συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων, λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων.

Οι τρεις διαγωνισμοί που έβγαλε εχθές στον αέρα το ΤΑΙΠΕΔ αφορούν στην πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης των περιφερειακών λιμενικών υποδομών του ΟΛΚΕ. Οι τρεις σύμβουλοι θα παρέχουν υποστήριξη στο Ταμείο, όπως αναφέρεται στις σχετικές προσκλήσεις, ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του λιμένος Λευκίμμης (Διαγωνισμός Α’).

Ο Λιμένας Λευκίμμης βρίσκεται στα νότια του νησιού σε απόσταση 43 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στις τρεις προσκλήσεις υποβολής προσφορών, η ομάδα των συμβούλων ενδεχομένως παρέχουν τις υπηρεσίες τους και για τη διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της λιμενικής υποδομής στην περιοχή Σπηλιάς ή της λιμενικής υποδομής στην περιοχή Ημερολιά (Διαγωνισμός Β’).

Μάλιστα, προβλέπεται ότι, εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, επιλέξει να προχωρήσει με τη διενέργεια του Διαγωνισμού Β’, είτε ταυτόχρονα με το Διαγωνισμό Α’, είτε μετά την ολοκλήρωσή του, ο τεχνικός, ο νομικός και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και για τον Διαγωνισμό Β’.

Η διάρκεια και των τριών συμβάσεων ανέρχεται σε 24 μήνες, ενώ το μέγιστο ύψος της αμοιβής (εξαρτάται από το εάν θα πραγματοποιηθούν τελικά δύο διαγωνισμοί) για τον τεχνικό σύμβουλο ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, για τον νομικό σύμβουλο σε 121.000 ευρώ και για τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο σε 180.000 ευρώ. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών στους τρεις διαγωνισμούς έχει ορισθεί η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων