Στις 25 Ιουνίου υπογράφεται η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στην Lamda Development και τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα κυρίως έργα.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την ανακοίνωση της εταρείας.

«25 Ιουνίου υπογράφεται η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στην @Lamda_Dev και εισπράττει το Δημόσιο την προκαταβολή. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα κυρίως έργα. Ένα Εθνικό και Κυβερνητικό Στοίχημα ολοκληρώνεται. Ευχαριστώ τον @kmitsotakis για την εμπιστοσύνη».

Οπως είχε γράψει νωρίτερα το ot.gr πηγές που  βρίσκονται κοντά στο έργο αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες νομικές και άλλες διοικητικές πράξεις με τη Lamda Development, μάλιστα να προκαταβάλλει και το ποσό των 300 εκ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης της έκτασης.

Οι ίδιοι κύκλοι, κάνουν λόγο για ιστορική μέρα καθώς μετά από επτά χρόνια μεγάλων περιπετειών του έργου έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες βάσει των οποίων είναι εφικτή η αλλαγή σελίδας. Μάλιστα σήμερα το ΣτΕ εξέδωσε και την τελευταία απόφαση απορρίπτοντας προσφυγές κατά του έργου. «Το έργο δεν γυρίζει πίσω, δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει», σημείωναν χαρακτηριστικά πηγές πλησίον της εταιρίας.

Οι επενδύσεις της πρώτης πενταετίας για την ανάπλαση της έκτασης των 6,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων θα ανέλθουν στα 2,5 δις. ευρώ με χρηματοδότηση η οποία είναι εξασφαλισμένη τόσο από την πλευρά των τραπεζών όσο και με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία είχε προχωρήσει η Lamda Development.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία