Επιπλέον 4,1 δισ. δολάρια δωρίζει για φιλανθρωπία ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. Πάντως, στην ανακοίνωση του ο 90χρονος πλέον Μπάφετ ανακοίνωσε kai την αποχώρηση του από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Θυμίζουμε πως το αφεντικό της Berkshire Hathaway έχει δεσμευτεί σε σημαντικές ετήσιες δωρεές προς πέντε κυρίως διεθνή ιδρύματα, από το 2006, στο πλαίσιο του στόχου του να διαθέσει το 99% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά προγράμματα.

«Με τη σημερινή δωρεά των 4,1 δισ. δολάριων, βρίσκομαι πλέον στα μισά από το να εκπληρώσω τον στόχο μου» ανέφερε στη δήλωση του ο κ. Μπάφετ.

Πάντως, η λιτή ανακοίνωση του πως αποχωρεί από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για την απόφαση του προκάλεσε εντύπωση. Αν και επανέλαβε την υποστήριξη του για τη σημερινή διοίκηση και τους στόχους της.

Πολλοί έσπευσαν να αναρωτηθούν, αν η απόφαση του έμπειρου μεγαλοεπενδυτή έχει να κάνει με το διαζύγιο που ανακοίνωσε πρόσφατα το ζεύγος Γκέιτς, μετά από 27 χρόνια γάμου και τα διάφορα δημοσιεύματα για τα αίτια του χωρισμού, αν και το ζευγάρι ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει δεσμευμένο στην υποστήριξη του Ιδρύματος και των στόχων του.

Το Ίδρυμα Γκέιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και υπολογίζεται πως έχει δαπανήσει πάνω από 50 δισ. δολάρια μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια. Από την πλευρά του μόνο πέρυσι ο Μπάφετ δώρισε στο Ίδρυμα τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια, σε μετοχές της Berkshire.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή