Περισσότερα από 600 αντικείμενα αναμνηστικών ποδοσφαίρου που ανήκουν σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία, στον πρώην επιθετικό και προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλφρέδο ντι Στέφανο, θα τεθούν προς πώληση, σε δημοπρασία της Julien’s στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο.

Η συλλογή περιλαμβάνει μετάλλια και τρόπαια του Ντι Στέφανο από τους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τη La Liga, τα βραβεία της «χρυσής μπάλας» (Ballon d’Or) μαζί με διάφορες φανέλες, νομίσματα και προσωπικά αντικείμενα. Εκτιμάται ότι αξίζουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Η οικογένεια έχει αποφασίσει πως τώρα είναι η ώρα να μοιραστούν αυτά τα αντικείμενα με τον κόσμο, επειδή είναι μία παγκόσμια εικόνα, σούπερ σταρ όσον αφορά την καριέρα του στο ποδόσφαιρο», δήλωσε στο Reuters TV ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής της Julien’s.

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, ο Ντι Στέφανο, αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης που κυριάρχησε στο ισπανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στις δεκαετίες του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σκόραρε και στους πέντε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ 1956 και 1960, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ στη νίκη 7-3 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Hampden Park της Γλασκόβης, το 1960. Δημιούργησε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας.

Ο Ντι Στέφανο ανακηρύχθηκε δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, το 1957 και το 1959. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή με την Ρίβερ Πλέιτ και έπαιξε επίσης στην Κολομβία πριν από την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1953, όπου κέρδισε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος και πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Έπαιξε επίσης στις εθνικές ομάδες της Ισπανία, της Αργεντινής και της Κολομβίας.

Ο Ντι Στέφανο ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης ως προπονητής στη δεκαετία του 1980 και πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πέθανε στη Μαδρίτη σε ηλικία 88 ετών το 2014.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport