Με στόχο την προώθηση της βελτιστοποίησης της παραγωγής προϊόντων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της υδατοκαλλιέργειας και της αλιείας σε περιφερειακό, εθνικό και σε διεθνές επίπεδο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησε στην ίδρυση Κόμβου έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα«AGROKNOW HUB» με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Σκοπός του Κόμβου είναι επίσης, η ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων, καταρτίζοντας μια κεντρική στρατηγική, η οποία  θα αποτελέσει σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Η προτεινόμενη ερευνητική υποδομή θα συγκεντρώσει επιστήμονες, στελέχη, νέους ερευνητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υποψηφίους διδάκτορες και ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές ειδικότητες για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, θα εισαγάγει μια νέα προοπτική στην έρευνα, με την ολιστική συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον αγροδιατροφικό τομέα όπως ερευνητές, σύμβουλοι, αγροτικές επιχειρήσεις, αγρότες, προμηθευτές, επιχειρήσεις εφοδιαστικής, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και καταναλωτές.

Όλα τα παραπάνω – όπως επισημαίνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – θα επιτευχθούν με τη χρήση των Ενεργών Εργαστηρίων/Living Labs στην ανάπτυξη ερευνητικών ερωτημάτων και υποθέσεων, στη δοκιμή της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας των διαφόρων ερευνητικών εργαλείων και στο μετασχηματισμό των αποτελεσμάτων της έρευνας σε συνεπείς, ουσιαστικές νέες γνώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ερευνητές και ενδιαφερόμενους.

Η χρηματοδότηση για τον Κόμβο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO