Στον απόηχο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20 στη Βενετία, και λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ παραμένει επί ευρωπαϊκού εδάφους…

Η Τζάνετ Γέλεν αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε διευρυμένη σύνθεση, οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, μεταξύ άλλων, θα ανταλλάξουν απόψεις με την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και με θέματα τραπεζικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών κάλεσε την ΕΕ να επανεξετάσει τα σχέδιά της για ψηφιακό φόρο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Κυριακή, από τη Βενετία η κ. Τζάνετ Γέλεν επεσήμανε ότι ο εν λόγω φόρος «εισάγει διακρίσεις σε βάρος αμερικανικών επιχειρήσεων».

«Εναπόκειται επομένως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσουν ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν» δήλωσε.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να επωφεληθούν της συνόδου του Eurogroup για να «καθησυχάσουν» τις ΗΠΑ σχετικά με το σχέδιο ψηφιακού φόρου που θέλει να θέσει σε εφαρμογή η ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο ανάκαμψης της Ένωσης, είχε δηλώσει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα αυτό μαζί της, να την καθησυχάσουμε, να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες των Αμερικανών και να δώσουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος στις επικείμενες συνομιλίες με την Τζάνετ Γέλεν.

Όπως η Ισπανία και η Ιταλία, η Γαλλία έχει θεσπίσει έναν ψηφιακό φόρο, όμως έχει δεσμευτεί να τον καταργήσει μόλις τεθεί σε ισχύ συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή