Παρά τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομιών και τον θερινό τουρισμό που ξανανοίγει σε πολλά μέρη της ζώνης του ευρώ, δεν είναι καιρός ακόμα να τερματίσουμε τα μέτρα στήριξης, δήλωσε ο Κυβερνήτης της Ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας Ιγνάσιο Βίσκο στο CNBC.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που είχε να κάνει με τις επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο Βίσκο, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Βίσκο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αγορές ομολόγων έκτακτης ανάγκης, το γνωστό PEPP, που αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2020 για να στηρίξει την οικονομία καθώς η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από πανδημία κατέκλυσε την Ευρώπη και μεγάλο μέρος του κόσμου.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι οι εκκλήσεις ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων για μείωση των αγορών ομολόγων είναι πρόωρες, ο Βίσκο απάντησε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι μόνο η αστάθεια των αγορών, αλλά και η ικανότητα επιστροφής στον στόχο του 2%», αναφερόμενος στον στόχο πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ.

«Επομένως, έως ότου δεν προχωρήσουμε, κάπως, προς αυτόν τον στόχο, νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε όλα τα μέσα μας και θα τα συζητήσουμε στις συναντήσεις μας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό τραπεζίτη υπάρχουν αρκετοί τομείς ανησυχίας, ιδίως τα ταξίδια, ο τουρισμός και ο ελεύθερος χρόνος, που πλήττονται από τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή δέλτα του κορωνοϊού προκαλεί επίσης ανησυχία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή