Τον προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα και τις δυσκολίες που δημιουργούν ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίαση επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στη συνάντηση που είχαν πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο ενημέρωσης για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο κλάδος των μουσικών διαμαρτύρεται ότι λόγω ασαφειών στο σχετικό ΦΕΚ καταστηματάρχες και μουσικοί απειλούνται με πρόστιμο σε περιπτώσεις ζωντανής μουσικής σε εξωτερικούς χώρους του καταστήματος.

Στη συνάντηση, στα γραφεία της  Γενικής Συνομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της  ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Νικολόπουλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΙΜΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματοβιοτέχνες για τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σταδιακά από τις 16/7  και ευχαρίστησε για την στήριξη της  Γενικής Συνομοσπονδίας, αλλά και τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση  της ενημέρωσης των μελών της για την ανάγκη των εμβολιασμών. Παράλληλα αναγνώρισε ότι οι ΜμΕ έχουν υποστεί , από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα,  τις  μεγαλύτερες συνέπειες από τα lockdown της αγοράς προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να είναι αρωγός με κάθε δυνατό μέσο ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να  μπορέσουν να  συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία και μετά το τέλος της πανδημίας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν από  τον Υπουργό την στήριξη της πολιτείας  με μέτρα ενίσχυσης που θα κάνουν τις επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν  στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν. Τόνισαν  επίσης  ότι δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να εργαλειοποιεί κλάδους της οικονομίας ως μοχλούς άσκησης πίεσης στην κοινωνία για το αυτονόητο που είναι ο εμβολιασμός.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ώστε η κοινωνία και οι πολίτες της να  μπορέσουν να πάρουν και πάλι πίσω τη ζωή τους».

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Επείγει να δοθούν διευκρινίσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αναφέρει: «Μετά από προφορική επικοινωνία με αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαμε την διαβεβαίωση ότι επιτρέπεται η ζωντανή μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους. Από την ανάγνωση του ΦΕΚ λόγω ασαφειών διατύπωσης μερικές αστυνομικές διευθύνσεις (συγκεκριμένα της Μεσσηνίας), παρερμηνεύοντας το ΦΕΚ απειλούν με πρόστιμο καταστηματάρχες και μουσικούς σε περιπτώσεις ζωντανής μουσικής σε εξωτερικούς χώρους του καταστήματος.

Θεωρούμε μεγάλη έλλειψη το ότι ακόμη αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί από το Υπουργείο σας και από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με γραπτή διευκρινιστική εγκύκλιο. Ήδη, το Σωματείο μας από 11/6/2021 έχει στείλει συγκεκριμένο αίτημα στη Πολιτική Προστασία που ουδέποτε απαντήθηκε.

Συνέπειες αυτών των παραλείψεών σας είναι πολύ μεγάλες για συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο εδώ και χρόνια και προσπαθούν να επιβιώσουν με λίγα μεροκάματα σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο.

Ζητάμε άμεσα με μορφή επείγοντος να εκδοθεί η παραπάνω διευκρινιστική εγκύκλιος και να διαβιβαστεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις