Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 4,9 ευρώ, (από τα 3,5 ευρώ προηγουμένως) διατηρώντας την σύσταση «αύξησης θέσεων» (overweight) προχώρησε για την μετοχή της ΕΧΑΕ, η Euroxx Χρηματιστηριακή, θεωρώντας πως η μέση αύξηση των ημερήσιων συναλλαγών και της κεφαλαιοποίησης της εγχώριας αγοράς, απόρροια και των αυξήσεων κεφαλαίων και των εκδόσεων εταιρικών ομολόγων δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Οι αναλυτές Ανδρέας Σουβλερός και Βαγγέλης Καρανίκας, αναμένουν αύξηση 19% του κύκλου εργασιών της εταιρείας στο α’ εξάμηνο στα 18 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη EBITDA να φθάνουν τα 7,6 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Τα καθαρά κέρδη προβλέπονται στα 4,3 εκατ. ευρώ, από 2,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με δείκτη αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EV/ EBITDA) στο 10,7 έναντι 14,1 του ιστορικού μέσου όρου της περιόδου 2011-2020 και 15,9 των ξένων ανταγωνιστών.

Επίσης, διαπραγματεύεται με έκπτωση (discount) 37% έναντι των ξένων ανταγωνιστών, όσον αφορά το δείκτη P/ BV (τιμή μετοχής προς λογιστική αξία). Για το σύνολο του 2021 αναμένουν πωλήσεις 37,3 εκατ ευρω με καθαρά κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 40,5 εκατ. ευρω και 10,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις