Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Τετάρτη, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην εταιρική κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων παγκοσμίως, στα οικονομικά στοιχεία και στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,61% και έκλεισε στις 468.22 μονάδες, επίπεδα ρεκόρ, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ηγείται των κερδών, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2%, ενώ στον αντίποδα βρέθηκε ο κλάδος της ενέργειας με απώλειες 0,7%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,26% υψηλότερα στις 7.123,86 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,33 % στις 15.692,13 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,33% υψηλότερα στις 6.746,23 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 25.490,22 μονάδες

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με εξαίρεση το Τόκυο, καθώς μια ιδιωτική μελέτη έδειξε ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα τον Ιούλιο. Παρόλα αυτά η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή συγκρατεί την αισιοδοξία.

Τα υψηλά της χθεσινής μέρας χάνουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα αναζωπύρωσαν την ανησυχία για τις επιπτώσεις από την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Επιστρέφοντας στη γηραία ήπειρο η ανακοίνωση των επιχειρηματικών οικονομικών αποτελεσμάτων έδειξε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχίσει να επιβαρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς τόσο η BMW όσο και η Stellantis προειδοποίησαν ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις τους  θα συναντούν εμπόδια στο υπόλοιπο της χρονιάς και στην επόμενη.

Στην Ευρωζώνη ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας της HIS Markit  παρουσίασε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και 15 χρόνια, τον Ιούλιο, καθώς η αγορά και κυρίως ο κλάδος των υπηρεσιών επωφελείται από την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στις ευρωπαϊκές αγορές. Σημέρα Τετάρτη ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου οι CommerzbankSiemens Energy, Hugo Boss και  Intesa Sanpaolo .

Ζημιές ύψους 537 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η γερμανική Commerzbank για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω του κόστους της αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει. Πάντως, στα επίπεδα αυτά οι ζημιές είναι περίπου στο ύψος που ανέμεναν οι αναλυτές, ήτοι στα 504 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της υποχώρησε στο 6% .

Στην κορυφή των αποδόσεων του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx600, βρέθηκαν σήμερα  η δορυφορική εταιρεία Λουξεμβούργου SES και η ολλανδική εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων IMCD που κατέγραψαν άνοδο 9,4% και 8,8% αντίστοιχα, μετά από την ανακοίνωση υψηλών κερδών για το πρώτο εξάμηνο. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές