Πλήρης ανατροπή σημειώθηκε σε μια ακτοπλοϊκή άγονη γραμμή για την οποία το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται μεταξύ 8.441.232,81€ μέχρι 9.469.615,12€, μετά από σχετική απόφαση της Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.).

Η ΑΕΠΠ ανέτρεψε σχετική απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία είχε αναθέσει την γραμμή στην ναυτιλιακή εταιρεία ΚΙΑΡΑ Ν.Ε. (όμιλος Sea Jets). Η ΑΕΠΠ αποφάσισε ότι κακώς ο Υπουργός προχώρησε σε αυτή την απόφαση και δικαίωσε όπως επισημαίνει η Αρχή, την προσφυγή «της ένωσης οικονομικών φορέων» και ουσιαστικά δίνει την γραμμή στην Hellenic Seaways (Όμιλος Attica Group), η οποία επίσης συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για την «άγονη» ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδος – Χάλκη – Κάρπαθος –Κάσος – Σητεία και επιστροφή, τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 19/04/2021 έως 03/10/2021 [σύνολο είκοσι τέσσερις (24) εβδομάδες].

Η απόφαση του κ. Πλακιωτάκη αναφέρει: «Αποφασίζουμε 1.Την ακύρωση της υπό στοιχείο 7 απόφασης του προοιμίου της παρούσης, κατά το μέρος που έκρινε αποδεκτή την προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία ΚΙΑΡΑ Ν.Ε., και την αποδοχή της προσφοράς της εταιρείας με την επωνυμία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ν.Ε. για τη δρομολογιακή γραμμή με α/α.1 ΡΟΔΟΣ-ΧΑΛΚΗ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΣΗΤΕΙΑ και επιστροφή, του Παραρτήματος IV της υπό στοιχείο 6 αποφάσεως του προοιμίου της παρούσης και την πρόκρισή της στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοιτο άνοιγμα της οικονομικής της προσφοράς. 2. Ο/Η πρόεδρος της Επιτροπής Διεξαγωγής Μειοδοτικών Διαγωνισμών, στον/στην οποίο/α κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τις δικές του/της ενέργειες. 3.Να κοινοποιηθεί για εκτέλεση».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ – Αύξηση 13,3% στα καθαρά κέρδη στο α’ εξάμηνο – Αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες
Λιμάνια |

ΟΛΘ: Αύξηση 13,3% στα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο - Αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 8,1%, από 217 χιλ. TEUs στο α' εξάμηνο του 2020, σε 235 χιλ. TEUs το α' εξάμηνο του 2021 - Ο σχεδιασμός και η μελέτη της επέκτασης του 6ου προβλήτα συνεχίζεται

Ναυτιλιακή συμφωνία πρόδρομος εξελίξεων στη Γαλλία
Διεθνή |

Ναυτιλιακή συμφωνία πρόδρομος εξελίξεων στη Γαλλία

Νέα ρότα στις συνέργειες στις συνδυασμένες μεταφορές, ανοίγει η «γαλλο-γαλλική» συμφωνία στο τομέα της ναυτιλίας που φέρνει κοντά μία εταιρεία πορθμείων και ferries με μία εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αμερικάνικο συνδικάτο κατά των μη επανδρωμένων πλοίων
Ναυτιλία |

Αμερικάνικο συνδικάτο κατά των μη επανδρωμένων πλοίων

Ο Harold J. Daggett, πρόεδρος του αμερικάνικου συνδικάτου λιμενεργατών International Longshoremen's Association έστειλε καθαρό μήνυμα στις ναυτιλιακές εταιρείες που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν φορτηγά πλοία χωρίς πλήρωμα να μην δοκιμάσουν να προσεγγίσουν τα λιμάνια που «ελέγχει» η ILA