Η Berkshire Hathaway Inc η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε το Σάββατο ότι πολλές από τις επιχειρήσεις της ανακάμπτουν πλέον από το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη και έσοδα.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 21% στα 6,69 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 4,424 δολάρια ανά μετοχή, από 5,51 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 3,463 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% στα 28,1 δισεκατομμύρια δολάρια ή 18,488 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22% στα 69,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τα αποτελέσματα ήταν “αρκετά ισχυρά, αντανακλώντας την σημαντική οικονομική ισχύ της εταιρείας, δήλωσε στο CNBC ο Jim Shanahan, αναλυτής της Edward Jones, που βαθμολογεί την Berkshire με σύσταση «buy και έχει αυξήσει τις προβλέψεις για τα κέρδη της έως το 2022.

Ο Γουόρεν Μπάφετ συνέχισε τις επαναγορές μετοχών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επαναγόρασε μετοχές αξίας 6 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο των επαναγορών για το πρώτο εξάμηνο στο 12,6 δισ. δολάρια.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματα καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

Η Goldman Sachs αύξησε αυτόν τον μήνα την πρόβλεψη για τα κέρδη της για το 2021 για τις 500 εταιρείες της Standard & Poor’s, κάνοντας λόγο για μέση ετήσια αύξηση 45%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή