Κατά 5,1% μειώθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,9%.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν  πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο και μετά από δύο μήνες μεγάλων αυξήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη, κάτι το οποίο αποτελεί ένα πρώτο σημάδι ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης (με βάση την καταναλωτική δαπάνη) μπορεί να χάνει τη δυναμική της στο γ΄ τρίμηνο.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία σημείωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% (έναντι πρόβλεψης για -0,9%) σε μηνιαία βάση μετά ένα «άλμα» 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο.

Η μηνιαία σύγκριση επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άρση των περιορισμών κατά του COVID-19 στα περισσότερα μέρη της χώρας τον Ιούνιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Οι λιανικές πωλήσεις – ένας ασταθής δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις – μειώθηκαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση, πρόσθεσε.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2ο τρίμηνο, αλλά λιγότερο δυναμικά από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, καθώς επιβραδύνθηκε η βιομηχανική παραγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή