Υποχώρησαν τα futures του αργού πετρελαίου Brent την Παρασκευή, με τη τιμή του βαρελιού να διατηρείται πάνω από τα 75 δολάρια και να παραμένει σε τροχιά κλεισίματος της εβδομάδας με κέρδη που θα ξεπερνούν το 3%, χάρη στην ανάκαμψη της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού. Τα futures σημείωσαν πτώση κατά 27 σεντς, ήτοι 0,36% και διαμορφώθηκαν σε 75,40 δολάρια το βαρέλι.

Τα futures του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκαν κατά 39 σεντς ή 0,54%, στα 72,22 δολάρια.

«Οι τιμές του αργού είχαν ακόμα μια καλή εβδομάδα, παρά την  αδυναμία στην αγορά εμπορευμάτων, η οποία προήλθε από το ανθεκτικό δολάριο ΗΠΑ»,δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Το δολάριο ανέβηκε στο υψηλό επίπεδο τριών εβδομάδων την Παρασκευή, καθιστώντας τις εισαγωγές αργού που διαπραγματεύονται σε δολάρια πιο ακριβές για τις χώρες που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Από την Πέμπτη, περίπου το 28% της παραγωγής αργού αμερικανικού πετρελαίου παρέμενε εκτός λειτουργίας στον Κόλπο του Μεξικό, δυόμισι εβδομάδες μετά την επίθεση του τυφώνα Άιντα.

«Παίρνει ακόμα περισσότερο χρόνο από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι για την επιστροφή στις κανονικές συνθήκες. Αυτό ήταν ένας υποστηρικτικός παράγοντας στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank, Bίβεκ Νταρ. «Οδηγούμαστε σε συνθήκες περισσότερου ελλείμματος προσφοράς» προσθέτει.

Τα πρώτα στοιχεία από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν μεταξύ των 2,34 και 2,62 εκατ. βαρελιών ημερησίως από τα 3 εκατ. στα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές