Θα επιμείνει ο υψηλός πληθωρισμός στη Βρετανία για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αναμενόταν, παραδέχτηκε ο κορυφαίος οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, στο πλαίσιο των πρώτων δημόσιων δηλώσεων του αφότου ανέλαβε καθήκοντα, τον περασμένο μήνα.

«Η τωρινή ενδυνάμωση που παρουσιάζει ο πληθωρισμός δείχνει πως θα διατηρηθεί για περισσότερο χρονικό διάστημα από ότι αρχικά αναμέναμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χιου Πιλ.

Καθοριστικός παράγοντας για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων έχουν παίξει σαφώς οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, όπως βέβαια και η εκτίναξη των διεθνών τιμών των commodities. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι παροδικές, όμως «το μέγεθος και η διάρκεια του υψηλού πληθωρισμού αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν» εξήγησε.

Οι απόψεις αυτές περιλαμβάνονται στην γραπτή κατάθεση του κυρίου Πιλ προς την αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, αναφορικά με τα δεδομένα της οικονομίας. Δείχνουν δε, πως ο κ. Πιλ πιθανότατα θα συνταχθεί με τα μέλη του συμβουλίου που έχουν υποστηρίξει την ταχεία αύξηση των βρετανικών επιτοκίων, ίσως και πριν τα τέλη της χρονιάς.

Με τις δηλώσεις αυτές ο κύριος Πιλ «τοποθέτησε τον εαυτό του στην πλευρά των γερακιών στο συμβούλιο» επεσήμανε, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του νέου κορυφαίου οικονομολόγου της BoE, ο οικονομολόγος Αντριου Γκούντγουϊν της Oxford Economics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή