Η Ισλανδία έχει το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη που φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη προετοιμάζουν τους ηλικιωμένους για την συνταξιοδοτικής τους έξοδο.

Η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Συντάξεων του Ινστιτούτου Mercer CFA, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, και επαινείται για την καλή διοίκηση και την παροχή ισχυρών παροχών στους συνταξιούχους, συμπεριλαμβανομένης μιας γενναιόδωρης κρατικής σύνταξης. Η Ολλανδία και η Δανία κατέλαβαν στη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, αν και την τελευταία δεκαετία κατείχαν τις πρώτες θέσεις.

Οι καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση

Η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Δανία έχουν τα καλύτερα συστήματα συνταξιοδότησης.

Οι βαθμολογίες 11 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ν . Κορέας, υποχώρησαν φέτος, καθώς οι χώρες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις οικονομικές συνέπειες από την κρίση της Covid-19. Το τρέχον οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την περιορισμένη αύξησης στους μισθούς, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και τις συρρικνωμένες αποδόσεις σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ασκεί πρόσθετες οικονομικές πιέσεις στα υπάρχοντα συνταξιοδοτικά συστήματα, αναφέρει η έκθεση.

Στην έρευνα στην οποία συμπεριλήφθηκαν 43 κράτη, η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε τελευταία, ακολουθούμενη από την Αργεντινή και τις Φιλιππίνες λόγω των συστημάτων τους που έχουν «μεγάλες αδυναμίες και/ή παραλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Η Βρετανία και η Κίνα, βρίσκονται στην 9η και 28η θέση αντίστοιχα, και παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα σημαντικών συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων. Οι ΗΠΑ, βρέθηκαν στην 19η θέση, αν και θα μπορούσαν να αυξήσουν τη βαθμολογία τους, εάν η αμερικανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αυξήσει την ελάχιστη σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους, όπως αναφέρει η έκθεση.

«Παρά τις προκλήσεις, τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ‘’φρενάρουμε’’ τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις- στην πραγματικότητα, είναι ώρα να τις επιταχύνουμε», δήλωσε ο David Knox, ανώτερος συνεργάτης της Mercer και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας της έκθεσης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη μελέτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...