Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού όπως αναφέρει η Αθήνα, καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων

Ένας απολογισμός που θα γίνει σε μια άλλη φάση και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα η οποία, όπως σημειώνουν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, ενώ και η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για τις ισορροπίες εντός της ΕΕ αλλά και για την Ελλάδα, ενώ η κ. Μέρκελ έρχεται σε μια συγκυρία που η ενεργειακή κρίση και η πανδημία είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Στο τραπέζι οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις

Στο τραπέζι των δύο ηγετών θα μπουν οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεταναστευτικό, η Λιβύη και οι συμφωνίες της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση, θέμα που έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναδεικνύει τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού.

Οι δυο τους θα μιλήσουν και για την οικονομία και για τη συζήτηση για τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων.

Αύριο η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό με τον οποίο θα κάνουν αμέσως μετά κοινές δηλώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».