Με εξαγωγές και ανάπτυξη νέων concepts η εταιρεία Βενέτη που συμπληρώνει φέτος 73 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της αρτοποιείας, της εστίασης και της ζαχαροπλαστικής, ελπίζει ότι θα «απαλύνει» τις πληγές της πανδημίας.

Εφέτος η Βενέτης θα καταφέρει να καλύψει το 1/3 από τις απώλειες του 2020 στον τζίρο και εκτιμάται ότι θα κλείσει στο +11%, στα 40 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν κατά 25%, στα 2 εκατ. ευρώ.  Ωστόσο, επικεφαλής του ομίλου Παναγιώτης Μονεμβασιώτης υπογράμμισε ότι ο τζίρος παραμένει 16% χαμηλότερος από αυτόν που είχε προ πανδημίας.

Concept προς εξαγωγή

Το Veneti Great είναι το νέο εγχείρημα της εταιρείας Βενέτη με στόχο να αναπτυχθεί στην αγορά του εξωτερικού. Όπως σημείωσε ο κ. Μονεμβασιώτης υπάρχουν ήδη προσύμφωνα για αγορές όπως της Μεγάλης Βρετανίας, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας τα οποία έχουν πάει πίσω εξαιτίας της πανδημίας.

Το Veneti Great στον ισόγειο χώρο του πρώην ξενοδοχείου Μπάγκειον στην Ομόνοια λειτουργεί ως ένας πολυχώρος γεύσεων Shop in Shop που στεγάζει δέκα διαφορετικά concept εστίασης από το παραδοσιακό σουβλάκι και γύρο, μαγειρευτά φαγητά, ζυμαρικά και πίτσα, αρτοσκευάσματα, γλυκά, καφέδες και χυμούς.

«Σκοτεινές» κουζίνες

Πιο γρήγορα πάντως θα υλοποιηθεί το project των dark kitchens, χωρίς δηλαδή να υφίσταται χώρος εστίασης του κοινού. Πρόκειται για διάθεση έτοιμων γευμάτων (πίτσας και μπέργκερ) μόνο μέσω delivery και μέσω διαδικτυακής παραγγελίας. Η «Pizza Mia» και το «Jackson’s Burger» αναμένεται να ξεκινήσουν μες στους επόμενους 2-3 μήνες.

Το Πάσχα ανοίγει το Jackson’s στο Κολωνάκι

Η εταιρεία προωθεί το άνοιγμα τριών νέων ιδιόκτητων καταστημάτων σε Βόλο, Περιστέρι και Κηφισιά, ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει και το νέο κατάστημα στο πρώην Jackson’s Hall στη Μηλιώνη, στο Κολωνάκι.

Στο κτίριο του Κολωνακίου που ανακαινίζεται εκ βάθρων πρόκειται να λειτουργήσουν δύο χώροι: ένας μοντέρνος φούρνος στο ισόγειο και ένα bar στον όροφο.

Το γνωστό μπαρ Jackson Hall έχει κλείσει από το 2013 και το ακίνητο έχει νοικιάσει η Βενέτης από το 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις