Το πρώτο πλοίο με ελληνική σημαία απέκτησε πρόσφατα η ναυτιλιακή εταιρεία Enesel S.A. που επικεφαλής τους κ. Φίλιππο και Αντώνη Λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε λίγο πριν το τέλος του προηγούμενου έτους, μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής σημαίας καις το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξετασθεί και η απόφαση της Enesel να υψώσει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δεξαμενόπλοια της, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάλογες κινήσεις δεν αποκλείεται σταδιακά να καταγραφούν και από άλλους Έλληνες πλοιοκτήτες.

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία επέλεξε την ελληνική σημαία για το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο M/T MIAOULIS 21.

Στη σχετική ανάρτηση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής: «Πιστοί στη δέσμευσή μας προς το έθνος και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη συμβολή στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου, η Enesel S.A. περήφανα ανακοινώνει ότι το Suezmax M/T MIAOULIS 21 που παραλάβαμε πρόσφατα εντάχθηκε στο ελληνικό νηολόγιο. Από τις 9 Σεπτεμβρίου, το πλοίο φέρει την ελληνική σημαία ανά τον κόσμο».

H Enesel ελέγχει ένα στόλο από 15 δεξαμενόπλοια που φέρουν σημαία Μάλτας,, 10 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που φέρουν σημαία Σιγκαπούρης, και δυο bulk carriers με σημαία Μάλτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Containerships: Νέες παραγγελίες για πλοία με καύσιμο LNG
Ναυτιλία |

Νέες παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο LNG

Τα πλοία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ ο σχεδιασμός των πλοίων είναι τέτοιος που θα τους επιτρέψει επίσης να «καίνε» και αμμωνία μηδενικού άνθρακα στο μέλλον