Το πρώτο πλοίο με ελληνική σημαία απέκτησε πρόσφατα η ναυτιλιακή εταιρεία Enesel S.A. που επικεφαλής τους κ. Φίλιππο και Αντώνη Λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε λίγο πριν το τέλος του προηγούμενου έτους, μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής σημαίας καις το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξετασθεί και η απόφαση της Enesel να υψώσει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δεξαμενόπλοια της, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάλογες κινήσεις δεν αποκλείεται σταδιακά να καταγραφούν και από άλλους Έλληνες πλοιοκτήτες.

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία επέλεξε την ελληνική σημαία για το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο M/T MIAOULIS 21.

Στη σχετική ανάρτηση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής: «Πιστοί στη δέσμευσή μας προς το έθνος και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη συμβολή στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου, η Enesel S.A. περήφανα ανακοινώνει ότι το Suezmax M/T MIAOULIS 21 που παραλάβαμε πρόσφατα εντάχθηκε στο ελληνικό νηολόγιο. Από τις 9 Σεπτεμβρίου, το πλοίο φέρει την ελληνική σημαία ανά τον κόσμο».

H Enesel ελέγχει ένα στόλο από 15 δεξαμενόπλοια που φέρουν σημαία Μάλτας,, 10 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που φέρουν σημαία Σιγκαπούρης, και δυο bulk carriers με σημαία Μάλτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα