Με πολύ μικρά κέρδη και ακόμη χαμηλότερο τζίρο κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση πριν τα Χριστούγεννα, η οποία συμπίπτει και με την αναμονή της αγοράς στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της πανδημίας.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,15% στις 885,33 μονάδες, με τον τζίρο μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ βρίσκεται στην καρδιά της εορταστικής περιόδου, με τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα να μην αφήνουν μεγάλα περιθώρια για συμπεράσματα. Έτσι, η διακύμανση της αγοράς παραμένει σε ένα στενό εύρος, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το αν επίκειται κάποιου είδους εκτόνωση μόλις η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων επανέλθει στα τερματικά.

Άλλωστε, ακόμη και να εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι σήμερα κλείνει και η προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του έτους λόγω αργίας της 24ης Δεκεμβρίου, η αγορά δεν μπορεί να μην αναμένει και τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο της πανδημίας, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτά θα επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το ενδιαφέρον βρίσκεται στην είσοδο των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, με τη μετοχή να βρίσκεται στο limit down και στα 0,2290 ευρώ.

Ωστόσο, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 1,55%, με τις Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Εθνική, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Eurobank, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται με μικρά κέρδη. Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 1,21%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες