Οι Γερμανοί κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων απολάμβαναν υψηλές τιμές ρεκόρ για τα πολυτελή αυτοκίνητα το 2021, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών περιόρισε την προσφορά οχημάτων σε βασικές αγορές, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών αυξήθηκε. ..

Σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγε η Stiffel Bank για τους Financial Times, τα έσοδα ανά όχημα για BMW, Audi και Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά μέσο όρο περίπου 25% σε σύγκριση με το 2019 πριν από την πανδημία.

Από το 2019, όταν η παγκόσμια οικονομία είχε αποδυναμωθεί, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν λιγότερα αυτοκίνητα από όσα μπορούν να πουλήσουν και φέτος το χάσμα διευρύνθηκε σε περίπου 4 εκατομμύρια μονάδες. Υπήρχε παρόμοιο έλλειμμα μετά την οικονομική κρίση του 2009, αλλά ήταν μια ανωμαλία σε χρόνια πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα της Mercedes-Benz αυξήθηκαν από σχεδόν 38.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο το 2019 σε περισσότερα από 54.000 ευρώ μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021, και τα έσοδα της Audi αυξήθηκαν από περισσότερα από 46.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο σε περίπου 57.500 ευρώ.

Η BMW διαχειρίστηκε την κρίση των τσιπ καλύτερα από τους ομολόγους της και μείωσε τον συνολικό χρόνο παραγωγής

Μεγάλο μέρος αυτού επιτεύχθηκε από κατασκευαστές που έδωσαν προτεραιότητα στην παραγωγή πιο κερδοφόρων μοντέλων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Stifel, τα έσοδα από τόκους και φόρους της Mercedes αυξήθηκαν κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ απλώς βελτιώνοντας τις τιμές και εγκαθιστώντας διαθέσιμα τσιπ σε οχήματα υψηλής ποιότητας και υψηλού περιθωρίου κέρδους.

Οι επενδυτές έχουν επίγνωση της αλλαγής και η διοίκηση λέει ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη στρατηγική ακόμη και αν χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή