Με απαισιοδοξία ξεκινάει το νέο έτος το κορυφαίο κρυπτονόμισμα με πτώση που ξεπερνάει το 7%, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Η τιμή του Bitcoin (BTC) κυμαίνεται γύρω στα $47.000 τη στιγμή της καταγραφής, και παρόλο που διαπραγματεύεται σε υψηλότερα επίπεδα από ότι την ίδια εποχή πέρυσι – ευρισκόταν στα $32.780 -, οι μειώσεις συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Το Bitcoin είχε άλλωστε σημειώσει εορταστική επιτυχία δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν κατέγραψε την υψηλότερη τιμή του σε τρεις εβδομάδες στα $52.050, δίνοντας μία ελπίδα πιθανής ανάκαμψης, την οποία μετέπειτα ανάτρεψε.

Το Ethereum (ETH), το 2ο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, βίωσε παρόμοια πορεία, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα $4.120. Πλέον, BTC και ETH διατηρούν έναν αρνητικό πρόσημο με εβδομαδιαίες πτώσεις γύρω στο 7%.

Τα αισθήματα αρνητισμού έχουν διεισδύσει στην ευρύτερη κρύπτο-αγορά, με κορυφαία altcoin να καταγράφουν αντίστοιχες καθόδους. Το Solana (SOL) και το Polygon (MATIC) υποχώρησαν πάνω από 10%, το Terra (LUNA) κατά 7% και το Avalanche (AVAX) κατά 5%. Τα δύο κορυφαία memecoin, DOGE και SHIB, μειώθηκαν περίπου 9% και 11%, αντίστοιχα.

Παρά την πτώση, υπήρξαν θετικά νέα αυτή την εβδομάδα όσον αφορά στα παραπάνω ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι προγραμματιστές του Polygon επιδιόρθωσαν ‘αθόρυβα’ το δίκτυο, αφού οι white hat hackers παρατήρησαν ένα exploit. Η επιδιόρθωση δεν έγινε ωστόσο εγκαίρως: ένας χάκερ εξακολουθούσε να έχει 800.000 MATIC token, ή 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι προγραμματιστές του memecoin Shiba Inu (SHIB) ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν την πρώτη επανάληψη του DoggyDAO, μιας Αποκεντρωμένης Αυτόνομης Οργάνωσης, που παραδίδει τον έλεγχο του ShibaSwap DEX στα μέλη της κοινότητας μέσω των governance token ‘BONE’.

Αν και η έναρξη του νέου έτους ήταν υποτονική όσον αφορά στις τιμές, με την αυξανόμενη θεσμική υιοθέτηση των ψηφιακών στοιχείων σε όλους τους τομείς, αναμένουμε το 2022 να είναι εξίσου εκρηκτικό με το 2021. Το ερώτημα είναι αν το 2022 θα είναι η χρονιά του ETH ή κάποιου άλλου σκύλου νόμισμα , ή κάποιου ‘ΕΤΗ killer’, όπως Solana, Avalanche .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News