H De Beers προχώρησε σε μία από τις πιο επιθετικές αυξήσεις στις τιμές των διαμαντιών της τα τελευταία χρόνια, καθώς προσπαθεί να εξαργυρώσει την φρενίτιδα αγορών άκοπων πολύτιμων λίθων.

Ο παγκόσμιος κολοσσός πολύτιμων λίθων αύξησε τις τιμές κατά περίπου 8% στην πρώτη πώληση για το έτος, σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούσαν μικρότερες και φθηνότερες πέτρες.

Η βιομηχανία διαμαντιών ήταν ένας από τους νικητές-έκπληξη καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε από τις πρώτες επιπτώσεις της πανδημίας. Η ζήτηση των καταναλωτών για διαμαντένια κοσμήματα έχει καταγράψει σημαντική αύξηση, ενώ η προσφορά παρέμεινε περιορισμένη.

Η De Beers αύξησε τις τιμές των ακατέργαστων διαμαντιών σε μεγάλο μέρος του 2021, καθώς προσπαθούσε να ανακάμψει από το πρώτο έτος της πανδημίας, όταν ο κλάδος σχεδόν σταμάτησε. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις αυξήσεις τιμών επικεντρώθηκαν σε μεγαλύτερα και ακριβότερα διαμάντια, ενώ τώρα δίνεται έμφαση σε φθηνότερες πέτρες.

Όπως προκύπτει από την πώληση αυτής της εβδομάδας στη Μποτσουάνα, η De Beers αύξησε την τιμή των μεγαλύτερων λίθων κατά περίπου 5%, ενώ ορισμένα μικρότερα ακατέργαστα διαμάντια σημείωσαν αυξήσεις των τιμών έως και 20%.

Εκπρόσωπος της De Beers, μονάδα της Anglo American Plc, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα μικρότερα διαμάντια, που χρησιμοποιούνται σε φθηνότερα κοσμήματα που πωλούνται σε μέρη όπως η Walmart Inc., πάλευαν για χρόνια εν μέσω υπερπροσφοράς. Ωστόσο, σημείωσαν έντονο ράλι προς το τέλος του 2021, καθώς η προσφορά περιορίστηκε και τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας ανέβηκαν στην τιμή.

Αυτό οδήγησε σε μια φρενίτιδα αγορών στη δευτερογενή αγορά, όπου οι διαπιστευμένοι αγοραστές της De Beers και της Alrosa πωλούν σε άλλους κατασκευαστές πολύτιμων λίθων. Αυτό ώθησε την De Beers να απαντήσει αυξάνοντας τις δικές της τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή