Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας τις διαθέσεις αρκετών χαρτοφυλακίων να εκμεταλλευτούν τη βελτίωση των αποτιμήσεων για να τοποθετηθούν σε κλάδους που ενδεχομένως θα επωφεληθούν από την σύσφιξη της πολιτικής που προωθείται από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,02% στις 7.371 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,75% στις 15.123 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,74% στις 6.837 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων η Ericsson σημείωσε κέρδη 7% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του έτους, με τα κέρδη να ενισχύονται από την υψηλή ζήτηση για εξοπλισμό δικτύου 5G. Επίσης, η ελβετική Logitech ενισχύθηκε κατά 6%, καθώς μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη του δ’ 3μηνου του 2021 βελτίωσε τις προοπτικές της για την πορεία των μεγεθών του 2022.

Τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές ήλθαν μετά τη μεγάλη πτώση τους τη Δευτέρα. Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη, ενώ οι αγορές παραμένουν επικεντρωμένες στις εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Στα μάκρο της ημέρας, βελτίωση εμφάνισε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο, με τον δείκτη Ifo να ενισχύεται στις 95,7 μονάδες έναντι 94,7 τον Δεκέμβριο του 2021. ο δείκτης Ifo ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια