Την ανάγκη ανάληψης άμεσων δράσεων για να επικαιροποιηθεί ο έλεγχος των διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και η προστασία των καταναλωτών, τονίζουν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο τομέας ψηφιοποιείται και η λεγόμενη «Big Tech» διαδραματίζει ολοένα και πιο αυξημένο ρόλο.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν smartphone για να αγοράσουν και να πουλήσουν μετοχές, να μετακινήσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να πραγματοποιήσουν πληρωμές, μια τάση που επιταχύνθηκε από την πανδημία της COVID-19, με τις ρυθμιστικές αρχές να μην έχουν ακόμα αναλάβει επαρκή δράση.

«Η ψηφιακή χρηματοδότηση έχει ξεκλειδώσει νέες συνέργειες μεταξύ χρηματοπιστωτικών και μη χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων που δυνητικά εισάγουν συστημικό κίνδυνο στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», ανέφερε κοινή έκθεση εποπτικών αρχών τραπεζών, ασφαλιστικών και αγορών στην ΕΕ.

Το cloud computing ή οι τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόχους που έχουν ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες για υπηρεσίες, ανθεί, ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή