Το νέο εγχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social, φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στο App Store της Apple αύριο Δευτέρα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο ανάρτηση στελέχους κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης.

Και μάλιστα, η επιλογή της ημέρας δεν φαίνεται καθόλου τυχαία, καθώς αν επιβεβαιωθεί το σχετικό δημοσίευμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει ένα δυναμικό come -back στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εορτή της Ημέρας των Προέδρων των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε «υποσχεθεί» στους οπαδούς του, έρχεται έναν χρόνο μετά την διαγραφή των λογαριασμών του πρώην προέδρου από τις πλατφόρμες του Facebook, του Twitter αλλά και του YouTube της Alphabet.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, το Truth Social έχει περίπου 500 χρήστες στη δοκιμαστική του έκδοση, ενώ το λανσάρισμα γίνεται από ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, την Trump Media & Technology Group (TMTG).

Σε μια σειρά αναρτήσεων, ένας επαληθευμένος λογαριασμός για τον επικεφαλής προϊόντων του δικτύου, που αναφέρεται ως Billy B., απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή από άτομα που προσκλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη δοκιμαστική φάση της. Ένας χρήστης τον ρώτησε πότε η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα για δοκιμαστές beta, θα κυκλοφορήσει στο κοινό, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που προβλήθηκαν από το Reuters.

«Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε στο Apple App Store για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου», απάντησε το στέλεχος.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, δημοσίευσε στο Twitter ένα στιγμιότυπο του επαληθευμένου λογαριασμού του πατέρα του στο @realDonaldTrump Truth Social με μία ανάρτηση: «Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα δει εσύ σύντομα!”

Με επικεφαλής τον πρώην Ρεπουμπλικανό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Devin Nunes, το Trump Media & Technology Group (TMTG), το εγχείρημα πίσω από το Truth Social, θα ενταχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που τοποθετούνται ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που αισθάνονται τις απόψεις τους καταστέλλονται σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube.

Εκτός από τη δημοσίευση που αποκαλύπτει την ημερομηνία κυκλοφορίας της Δευτέρας, τα στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Reuters δείχνουν ότι η εφαρμογή βρίσκεται τώρα στην έκδοση 1.0, υποδηλώνοντας ότι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο έτοιμη για δημόσια κυκλοφορία. Μέχρι την Τετάρτη, ήταν στην έκδοση 0.9, σύμφωνα με δύο άτομα με πρόσβαση σε αυτήν την έκδοση.

Εκπρόσωπος της TMTG δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η καταχώριση του App Store της Apple δείχνει ότι το Truth Social αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που επιβεβαίωσε μια πηγή εξοικειωμένη με το εγχείρημα τον Ιανουάριο. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο Nunes είχε δηλώσει δημόσια ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορούσε μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Την Παρασκευή, ο Nunes ήταν στην εφαρμογή και παρότρυνε τους χρήστες να ακολουθήσουν περισσότερους λογαριασμούς, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο και να συμμετέχουν σε συνομιλίες, σε μια προφανή προσπάθεια να εξάψουν δραστηριότητα, σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση του θέματος.

Μεταξύ των αναρτήσεων του Nunes, καλωσόρισε έναν νέο χρήστη που φαινόταν να είναι Καθολικός ιερέας και τον ενθάρρυνε να προσκαλέσει περισσότερους ιερείς να συμμετάσχουν, σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει το θέμα.

ΚΑΝΕΝΑΣ Τ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως